ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și publicitarul Bogdan Dumitrescu, fost redactor-șef al ProTV, a murit subit duminică, 23 mai 2021, la doar 53 de ani, în urma unui infarct, după cum tirează Cancan.ro.
 
Fost director de creație la Saatchi & Saatchi, GMP Advertising, Grey Worldwide Romania, Bogdan Dumitrescu a plecat într-o lume mai bună. Șef de promoție la Litere cu 10 pe linie, a plecat dintre noi în seara zilei de duminică, 23 mai, în urma unui infarct, a anunțat fiul său câțiva prieteni de familie, potrivit Adplayers.ro. Bogdan Dumitrescu va fi înmormântat la Onești, orașul său natal. 
 
 
 
Jurnalistul și publicitarul Bogdan Dumitrescu s-a născut la 15 aprilie 1968 în Onești. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, unde a fost preparator (1995-1996) la Catedra de Literatură Comparată.

Înainte de cariera în publicitate, a lucrat în media, începând din 1993, când a fost redactor la Pro Fm și Radio Total. A devenit mai apoi șeful Biroului de Presă al Fundației Culturale Române, redactor la TVR Internațional, redactor-șef la ProTV, referent de specialitate în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

A publicat cronică de carte în România Literară, cronică de publicitate în Dilema, eseuri, proză în România Literară, Dilema, Dilemateca, Arc, Contemporanul, Contrapunct etc.

Este autorul piesei de teatru „Viața lui Max Ionescu”, difuzate de Radio România Cultural în 2006. A debutat în 2009 la ed. Polirom cu volumul SMS, aflat la confluența poeziei și a prozei, având ca temă centrală eșecul și transformarea lumii în imagini false, o viziune despre «o lume rea, dură, fără sentimente, fără suflet.»