ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul penal deschis de DNA trioului Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă a luat prin surprindere pe toată lumea, dar pentru unele personaje ar trebui să fie mult mai mult decît surpriză.
 
Pentru nume ca Iohannis, Ciolacu, Ciucă și alții, detonarea fostului premier pe altarul importurilor de vaccinuri trebuie să fie un imens semnal de alarmă. Pentru că se dovedește – a cîta oară? – cîtă naivitate zace în demnitarii români care cred că servirea necondiționată a intereselor occidentale le creează o pavăză totală împotriva consecințelor.

Există o legendă veche în politica românească: ești cu ”ei”, ești imun.

Doar că, mereu și mereu, legenda se dezumflă spectaculos, iar consecințele sunt devastatoare pentru cei care au crezut în ea.

Despre Traian Băsescu s-a știut de la început că alesese opțiunea ”servirii” Marelui Licurici. Două mandate, președintele Băsescu a livrat fără crîcnire tot ce i s-a cerut, cu vîrf și îndesat. Scut la Deveselu, importuri de armament, eliminarea prin parchete a concurenței românești pentru companiile multinaționale, arestarea figurilor incomode pentru vest.

Spre finalul mandatelor se vehicula – mult înaintea lui Iohannis – numirea sa la șefia NATO, drept recompensă pentru prestație. Ori desemnarea sa ca prim-ministru șamd.

Știm azi cum s-a terminat.

În loc de recunoștință și onoruri s-a ales cu un sfert din familie în pușărie, cu eticheta oficială de turnător la Securitate, cu privilegiile post-președinție retrase umilitor, cu pupila politică băgată după gratii șamd.

În loc de recompense a fost strivit ca un gîndac sub talpă.
 
Integral la InPolitics