ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două spitale din București, Malaxa și Sfântul Ioan - inclusiv Materinitatea Bucur din cadrul acestuia -, vor fi transformate în spitale exclusiv Covid, a decis Ministerul Sănătății. Pacienții au început de joi să fie scoși din aceste unități și transferați către alte spitale bucureștene.

La „Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri. Au fost deja externați 37 de pacienți, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate, potrivit Național.ro. Cei mai mulți sunt pacienți de la Secția de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de „Sfântul Ioan”, au fost deja externate 6 paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în unități similare din București, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, citat de Agerpres. De asemenea, urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

„În contextul epidemiologic actual, cu o creștere zilnică de peste 10.000 cazuri de infectare cu noul coronavirus/zi (sic!, n.r.), ministrul interimar al Sănătății a solicitat autorităților locale, direcțiilor de sănătate publică, dar și managerilor unităților sanitare cu paturi să identifice soluții, la nivel local, care să fie aplicate pentru o perioadă limitată, de 3-4 săptămâni, prin care să crească capacitatea de internare și asigurare a asistenței medicale pentru bolnavii COVID-19. (...) Solicitarea este doar pentru situații punctuale, acolo unde situația o impune și în condițiile în care creșterea numărului de cazuri depășește cu mult numărul de paturi destinat internărilor”, a precizat Ministerul Sănătății, potrivit Unica.ro.

Cele două spitale care au adoptat măsura ar fi depus la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București „dosarele de alocare a paturilor pentru tratarea pacienților COVID-19 și au primit aviz favorabil, iar prin Ordinul Comandantului Acțiunii au fost desemnate, pentru o perioadă limitată, să asigure tratarea bolnavilor COVID-19”, a mai informat Ministerul Sănătății.