ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Președintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a justificat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Moscova. Tocmai mult lăudatul vaccin Sputnik V, transmite EvZ.

Liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu i-a fost administrat încă vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova pentru că preparatul se află încă în proces de testare, a explicat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de dpa.

„Șeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov într-o declarație citată de TASS.

Federația Rusă a fost prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva Covid-19 destinat utilizării în masă.Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate pe 400.000 de voluntari, scrie Agerpres.

„Președintele nu poate folosi un vaccin necertificat”,  a spus Dmitri Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând.

Iar președintele Vladimir Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza acest vaccin.

Deloc întâmplător, vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spațială cu superputerea rivală SUA la sfârșitul anilor 1950.

Liderul de la Kremlin a aprobat personal testarea vaccinului, afirmând că una din cele două fiice ale sale s-a vaccinat cu succes, fără a prezenta vreun efect secundar mai grav decât o ușoară febră temporară.

Deși va exista o competiție între diferiții producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară”, a declarat anterior Putin, sâmbătă, pentru șefii de stat reuniți la summit-ul G20.