ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele ruse au bombardat Mănăstirea ortodoxă ucraineană Sveatogorsk din regiunea Donețk, transmite portalul românilor din nordul Bucovinei.

Pe 12 martie a.c., ca urmare a bombardamentelor rusești a orașului Sveatogorsk din regiunea Donețk, a fost avariată Lavra Adormirea Maicii Domnului Sveatogorsk, informează Ukrainska Pravda.

Așezarea monahală, care reprezintă cea mai importantă mănăstire ortodoxă din estul Ucrainei, adăpostea în momentul bombardamentelor 520 de refugiați, inclusiv 200 copii. Unii dintre ei au fost răniți, susține news.church.ua.

„În legătură cu aceste eveniment, starețul Lavrei, mitropolitul Arseni de Sveatogorsk, a înregistrat o filmare. Ierarhul a spus că o bombă a căzut lângă podul care face legătura între oraș și mănăstire. În urma atacului aerian, ferestrele Catedralei Adormirea Maicii Domnului și a Bisericii au fost sparte. A fost afectat și centrul de adăpostire a mănăstirii care la acea vreme găzduia 520 de refugiați, dintre care 200 copii. Unii au fost răniți din cauza geamurile sparte de la ferestre. După atac, toți cei care locuiau în mănăstire și-au găsit refugiu în subsoluri.”, potrivit news.church.ua.

 

Mai multe fotografii de la fața locului au apărut pe contul NEXTA de Twitter.

 

Totodată, un tren de pasageri care se îndrepta să preia refugiații evacuați din estul Ucrainei a fost atacat de forțele ruse, ucigând un conductor, a anunțat compania națională de căi ferate din Ucraina, citată agențiile de presă și Cotidianul.

Conductorul a fost ucis, iar un alt angajat a fost transportat la spital cu răni, când trenul a fost atacat în apropierea stației Brusyn din regiunea Donețk, susține compania.

Trenul urma să preia în stația Lyman locuitorii evacuați din regiunile Donețk și Luhansk, inclusiv 100 de copii. Compania afirmă că „depune toate eforturile” pentru a evacua toți pasagerii și echipajul trenului, precum și persoanele din stație.