La salonul Internațional de carte Bookfest 2019 va fi lansat, duminică, 2 iunie 2019, volumul „Mărturisitori ai Ortodoxiei în timpul regimului comunist. Studii și evocări”, informează Basilica.
 
Potrivit sursei, volumul colectiv, coordonat de Pr. prof. Mihail-Simion Săsăujan,  cuprinde 20 de studii dedicate unor personalități marcante ale Bisericii Ortodoxe din perioada comunistă, mărturisitori și martiri ai Bisericii. 
 
Astfel, în carte sunt evocați Patriarhul Justinian Marina, Mitropolitul Antonie Plămădeală, episcopii Nicolae Popovici și Bartolomeu Stănescu, Părinții Dumitru Stăniloae, Iulian Stoicescu, Toma Chiricuță ș.a.
 
Cartea- publicată la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei- va fi lansată, duminică, în ultima zi a Salonului de carte, de la ora 16:00. La eveniment vor participa Adrian Nicolae Petcu, consilier superior la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, și Dr. Marius Vasileanu, coordonator al colecției Arhiva Rugului Aprins.
 
Salonul Internațional de carte Bookfest 2019 loc în perioada 29 mai-2 iunie, în pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews