ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul aghiotant al premierului britanic îl acuză pe Boris Johnson că toamna trecută se arăta reticent față de oportunitatea unei noi închideri a societății, argumentând mai în glumă, mai în serios că doar bătrânii sunt în pericol de moarte și că viața celor trecuți de 80 de ani oricum nu ar mai conta. Aceasta ar putea fi interpretată doar ca o remarcă nesimțită sau discriminatorie din partea unui politician relativ tânăr, care oricum a trecut prin boală și s-a recuperat, dacă n-am ști că Boris Johnson este un adept al malthusianismului, doctrină favorabilă împuținării populației și controlului strict al nașterilor. Faptul că un șef de guvern european ar fi luat în calcul să contribuie la accelerarea morții vârstnicilor este un lucru extrem de grav. Viața este un dar al lui Dumnezeu, singurul Care e în drept să decidă când ne naștem și când plecăm din această lume. Până la urmă, și regina Angliei e o persoană în vârstă și premierul ei nu ar fi avut curajul să-i spună în față că nu-i nimic dacă moare de Covid, că și-așa a trăit destul...

Boris Johnson a încercat să reziste solicitărilor pentru o a doua închidere în toamna anului trecut, glumind că pandemia de Covid ucide doar pensionari, a susținut aseară fostul său consilier Dominic Cummings, citat de The Daily Mail.

Într-un nou atac la adresa fostului său șef, Cummings a afirmat că premierul a spus că „nu a crezut” datele oamenilor de știință și ale altor experți, potrivit cărora sistemul național de sănătate era în pericol de a fi copleșit de o nouă creștere a îmbolnăvirilor de Covid-19 în toamna anului 2020.

Fostul consilier, care a fost concediat la sfârșitul anului trecut, a împărtășit mesaje de WhatsApp cu BBC în care susținea că premierul a fost reticent în a spori restricțiile deoarece „oamenii care mor au în esență toți peste 80 de ani” și, prin urmare, sunt dispensabili.

În primul său interviu difuzat, acordat Laurei Kuenssberg de la BBC, fostul consilier-șef al lui Johnson l-a acuzat pe fostul său șef că și-a pus „propriile interese politice înaintea vieții oamenilor”.
 
De asemenea, el a dezvăluit că premierul a vrut să continue să se întâlnească cu regina în persoană în timp ce la Downing Street (sediul premierului) existau infecții de Covid, dând în cele din urmă înapoi când i s-a spus că ar putea să o ucidă pe regină.
 
Dominic Cummings l-a acuzat în repetate rânduri pe prim-ministru că a fost „prea lent” în impunerea celei de-a doua închideri a țării, care a intrat în vigoare pe 5 noiembrie 2020.

Consilierul politic, care a părăsit Downing Street în timpul unei dispute acerbe în noiembrie, a împărtășit o serie de mesaje din 15 octombrie care par să fie de la Boris Johnson către consilieri.

„Trebuie să spun că am fost ușor zguduit de unele date privind decesele de Covid. Vârsta mediană este de 82 de ani - 81 pentru bărbați și de 85 de ani pentru femei. Aceasta este peste speranța de viață. Deci, faceți COVID și trăiți în continuare! Aproape nimeni sub 60 de ani nu ajunge la spital (4%) și, dintre aceștia, aproape toți supraviețuiesc. Și nu mai cred în toate aceste lucruri copleșitoare ale National Health System (NHS). Oameni buni, cred că ar trebui să ne recalibrăm”, scria în mesaje.

„În această țară există cel mult 3 milioane de persoane în vârstă de peste 80 de ani. Aceasta arată că nu trebuie să mai mergem pe varianta unui lockdown la nivel național”.
 
Citiți și Boris Johnson, în 2007: Este timpul să avem discuții de oameni maturi privind numărul optim de ființe omenești de pe această planetă

În primul său interviu televizat de după plecarea din cabinet, Dominic Cummings a afirmat că premierul „și-a pus cu siguranță propriile interese politice înaintea vieții oamenilor”.

El a spus că atitudinea lui Boris Johnson din toamna trecută a fost un „amestec ciudat” de pe jumătate „totul este un nonsens și închiderile nu funcționează oricum” și pe jumătate „ei bine, este teribil, dar oamenii care mor au în esență toți peste 80 de ani și nu putem distruge economia doar din cauza oamenilor care mor la peste 80 de ani”.

El a adăugat: „O mulțime de oameni l-au auzit pe prim-ministru spunând asta, prim-ministrul mi-a trimis acest mesaj mie și altor persoane”.
Cu toate acestea, parlamentarii conservatori s-au raliat în spatele lui Boris Johnson. Peter Bone a respins acuzațiile lui Dominic Cummings, spunând că fostul consilier a fost mânat de răzbunare și că nu a reușit să dovedească mai multe afirmații explozive pe care le-a făcut în ultimele luni în fața comisiilor parlamentare cu privire la funcționarea internă a cancelariei primului ministru.

„Nu a furnizat dovezi atunci când a fost în fața comisiilor de specialitate, ceea ce a promis că va face. A eșuat lamentabil s-o facă”, a declarat Peter Bone la BBC.

„Dacă vreți părerea mea, puteți să nu luați în considerare aproape nimic din ceea ce spune Dominic Cumming despre orice. El este un om mânat de răzbunare și jurnaliștii serioși nu pot crede ceea ce spune unul ca el”, a comentat susținătorul lui Boris Johnson.