ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris Johnson s-a refăcut complet în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus și va reveni luni la muncă, a anunțat sâmbătă o purtătoare de cuvânt din  Downing Street. În vârstă de 55 de ani, Boris Johson va prelua controlul guverului sub presiunea căderii economice ce a urmat carantinei menite să oprească răspândirea coronavirusului, precum și creșterea bilanțului deceselor.

Criticile față de modul în care a reacționat guvernul la pandemie cresc, testările fiind limitate, iar echipamentele de protecție pentru personalul medical sunt insuficiente.Testat pozitiv la coronavirus pe 26 martie, Boris Johnson a fost nevoit să fie internat zece zile mai târziu la spitalul St Thomas din Londra. El a fost transferat a doua zi, 6 aprilie, la terapie intensivă, unde a stat trei zile.

Marea Britanie a înregistrat până sâmbătă peste 20.000 de decese din cauza COVID19.

În ciuda presiunii crescute, inclusiv printre conservatori, Guvernul exclude pentru moment orice relaxare a măsurilor de izolare, instaurate la 23 martie și care ar trebui să se prelungească cu cel puțin două săptămâni în care să fie detaliată planul de ridicare a restricțiilor. 

În opoziție, premierul scoțian Nicola Sturgeon a indicat joi că Scoția va ieși treptat din izolare, fără a exclude noi măsuri pe viitor dacă este necesar și asigură că măsurile de distanțare socială vor rămâne în vigoare.