ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Familia lui Henke a declarat că actorul - cunoscut mai ales pentru aparițiile în seriale precum Orange Is the New Black, Justified și Lost - a murit în somn pe 28 noiembrie, potrivit Deadline. Cauza morții sale nu era clară până joi, scrie dailymail.

„Brad a fost un om incredibil de bun și plin de energie veselă', a declarat managerul său, Matt DelPiano, pentru TMZ. 'Un actor foarte talentat, îi plăcea să facă parte din această comunitate... iar noi îl iubeam la rândul nostru. Gândurile noastre sunt alături de soția și familia sa”.

Henke, care a jucat și în filme precum Pacific Rim și World Trade Center, a jucat fotbal la Universitatea din Arizona, fiind apoi recrutat de New York Giants și jucând pentru Denver Broncos. 

Acesta s-a născut la 10 aprilie 1966 în Columbus, Nebraska, și a crescut în Littleton, Colorado. După ce s-a retras din fotbalul profesionist în 1994, s-a mutat în Los Angeles pentru a-și continua cariera de antrenor și a început să dea probe pentru roluri de actor. A ajuns apoi să joace rolul lui Henry "Hank" Ungalow în programul Showtime Going to California, în perioada 2001-2002.

A continuat să apară în emisiuni precum CSI, Crossing Jordan și Judging Amy, și în filme precum The Assassination of Richard Nixon, Me and You and Everyone We Know, Must Love Dogs, The Zodiac, North Country, World Trade Center și Hollywoodland.

În 2006, Henke a apărut în patru episoade din serialul Dexter de la Showtime, interpretându-l pe suspectul de crimă Tony Tucci.

A continuat să apară în serialul ABC October Road în 2007. Henke a avut apariții ca invitat în emisiuni precum CSI: Miami, Law & Order și Life on Mars înainte de a primi rolul lui Bram în serialul Lost de la ABC, în care a apărut în șase episoade între 2009-2010.

Henke a interpretat rolul lui Desi Piscatella, un ofițer de penitenciare homosexual, în 26 de episoade din serialul Orange Is the New Black, între 2016-18. În 2017 și 2018, el a împărțit o nominalizare la premiul SAG Award pentru interpretare remarcabilă a unui ansamblu într-un serial de comedie. 

În 2020, Henke a apărut în serialul Discovery Manhunt, iar în 2020 și 2021 a apărut în serialul CBS All Access The Stand. Alte roluri recente au fost în Law & Order: SVU și în filmele Block Party și Run & Gun.

Actorul este lăsat în urmă de soția sa, Sonja, mama Tammy, sora Annette, copiii vitregi Aaden și Leasa și nepoata Amirah.