ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fost om de publicitate, Brad Florescu a renunțat la viața pe care o ducea în România și s-a mutat în Thailanda.

În Asia s-a apuca de scris și a devenit în scurt timp foarte cunoscut în mediul online, unde scrie articole despre turism. Munca lui nu este, însă, așa ușoară cum poate părea din afară.

„Cei care privesc din afară munca asta a noastră, a jurnaliștilor de travel, de turism, pot crede că e cel mai frumos job din lume. E un job foarte frumos și oferă multe satisfacții, dar munca e dincolo de imaginație. Eu o compar adesea cu munca reporterului de război. […] Pericole sunt, tot timpul ești pe drum, ești printre străini, ești în locuri în care totul se întâmplă haotic – drumurile sunt proaste, bărcile se scufundă, nu există o prognoză meteo pe care te poți baza”, spune Flroescu pentru TVR.

Brad Florescu spune că Thailanda este o țară extrem de ospitalieră, iar ospitalitatea vine atât din cultură, cât și din starea de spirit a oamenilor, aceasta , la rândul ei, fiind dată de cât de bine o duc oamenii, cât de fericiți sunt.

„Ospitalitatea ține și de cultură, dar ține și de starea de spirit a oamenilor și de modul în care ei se raportează la străin, la cel care intră pe ușă, la cel care este diferit. Călătorind, am putut să văd că oamenii care sunt fericiți, și sunt demni, și au tot ce le e trebuie tind să fie mai ospitalieri decât cei cărora le lipsesc foarte multe, care n-au parte de liniște, care întotdeauna se zbat să vadă ziua de mâine. Sărăcia și instabilitatea reies, totuși. Atunci, oricât ai vrea să fii de deschis către ceilalți, nu vei reuși, pentru că mintea ta e ocupată cu altceva, sufletul tău e acrit și nu vei fi o gazdă bună. De asta Thailanda este o țară extraordinar de ospitalieră și o destinație atât de frecventată pentru că, pe lângă cultură, e și faptul că oamenii o duc bine.", a mai spus bloggerul.

Sărăcia, însă, are alt înțeles în Thailanda, în Asia, în general: "Asiaticii spun că sărac este el care are nevoie de mult, nu cel care are puțin. În Thaialnda, de exemplu, unii dintre oameni poate nu au atâția bani câți avem noi, în schimb, nevoile lor sunt foarte simple și atunci bănuții pe care-i fac le ajung și să mănânce, și să-și închirize o casă sau să-și facă o casă la un moment dat și să trăiască în demnitate".

Sărăcia, e mai degrabă o stare de spirit, crede Brad Florescu. Jurnalistul povestește că, înainte să plece în Thailanda, banii nu îi ajungeau de la un salariu la altul. Avea foarte puțin timp, iar în timpul ăla cheltuia bani, cumpăra foarte mult. "Acum trăiesc cu mult mai puțini bani, iar calitatea vieții mele e mult mai bună", spune Brad Florescu.