ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre cei care au participat, sâmbătă, în Piața Universității, la protestul organizat de grupul de acțiune civică Starea de Libertate, s-a numărat și medicul Răzvan Constantinescu, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Cenzurat, amenințat și anchetat, doctorul Răzvan Constantinescu a fost printre puținii medici din România care au ridicat glasul împotriva celor care vor să instaureze teama, spulberând toate informațile alarmiste. Mai mult, chiar la începutul pandemiei, doctorul Răzvan Constantinescu anunța că se oferă voluntar să se infecteze, pentru a demonstra cât de „mortal” este covid-19. Discursul rostit de el, sâmbătă, pe scena din Piața Universității, a fost primit cu aplauze și cu scandări precum ”Bravo, doctore!”


Redăm mai jos discursul său:

„Noi am acceptat multe până acum. Dar gata! Până aici, până la copii! După ce și-au bătut joc de medici, noi am fost primii de care și-au bătut joc, apoi de pensionari, apoi de micii întreprinzători, de artiști și de alți oameni cinstiți, acum a venit rândul copiilor de care acești derbedei își bat joc. Așa că eu spun aici ”Lăsați-ne copiii în pace”! Pentru că ăsta e rolul meu, eu v-am explicat cum medicii, colegii mei, sunt obligați să facă fals în acte publice.
 
Faptul că virusul nu a fost izolat, că testările și raportările, toate sunt niște aberații. În privința copiilor, avem trei premise: copiii nu fac boala, în al doilea rând - asimptomaticii nu transmit boala și, în al treilea rând, măștile nu ajută la absolut nimic. Niciodată în istorie o epidemie,o infecție respiratorie, nu a putut fi oprită prin carantinare, prin purtatul de mască.

Nu mă voi opri, indiferent la câte amenințări voi fi supus sau la câte anchete se vor deschide împotriva mea, deocamdată sunt doar cinci. Nu ne interesează interesele lor meschine: găinăriile cu contractele, faptul că sunt supuși la șantaj. Nouă ne pasă de famile, ne pasă de Țară, ne pasă de Dumnezeu”.