ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kate Middleton a fost astăzi amfitrioana festivităților și felicitărilor pentru adolescenta britanică de origine română Emma Răducanu, care a intrat în istorie, câștigând decisiv semifinala US Open în două seturi, asigurându-și un loc în prima sa finală majoră și un cec de minimum 1,25 milioane de dolari (900.000 de lire sterline), informează The Daily Mail.

Ducele și Ducesa de Cambridge, Boris Johnson și vedete precum Liam Gallagher și Piers Morgan, au luat, de asemenea, cuvântul pe rețelele de socializare pentru a o lăuda pe tânăra de 18 ani din Kent, care este prima jucătoare calificată vreodată într-o finală de Grand Slam, după ce o altă performanță de o prestanță extraordinară i-a permis să o învingă pe Maria Sakkari, cap de serie numărul 17, cu 6-1, 6-4 în doar 84 de minute. 


La doar o lună după ce și-a luat cu brio examenele de absolvire a școlii din Orpington, domnișoara Răducanu va fi una dintre jumătățile primului meci de campionat pentru adolescente la un turneu în care o va întâlni pe canadiana Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, numărul 73 mondial, de la ora 21.00, ora Marii Britanii.

Cu un tată român, ea este prima cetățeancă britanică ce ajunge în finala US Open de la Virginia Wade în 1968 și cea mai tânără finalistă de Slam de la Maria Șarapova la Wimbledon în 2004. De asemenea, ea este prima britanică ce ajunge într-o finală de Grand Slam după 44 de ani. Experții estimează că va deveni prima sportivă britanică de 100 de milioane de lire sterline dacă succesul ei va continua.
 
Reacția pe care a avut-o Emma Răducanu câștigând semifinala de US Open nu mai are nevoie de cuvinte: