ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jamal Edwards, cunoscut ca și fondator al platformei media SB.TV, care a ajutat la promovarea genului muzical Grime și a unui val de noi artiști la nivel mondial, a murit duminică dimineață, la vârsta de 31 de ani, potrivit The Guardian.
 
Magnatul din industria muzicală a murit în urma unui atac de cord subit în locuința pe care o împărțea cu mama sa, după ce petrecuse noaptea precedentă ca DJ, au dezvăluit astăzi prietenii săi îndurerați, transmite Daily Mail.
 
Vedeta a decedat duminică dimineața la adresa din Acton, în vestul Londrei, după ce sâmbătă seară a petrecut în localul Bubba Oasis din Angel.
 
Prietenii săi au declarat că el a fost găsit de mama sa, care a sunat la Serviciul de Ambulanță din Londra, dar paramedicii nu l-au putut salva.

Edwards a fost, de asemenea, regizor, autor, DJ, antreprenor și designer, și, în 2014 - pe când avea 24 de ani - a primit distincția de Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea sa în industria muzicală.
 
Unii dintre cei mai de succes muzicieni din lume - printre care se numără și Ed Sheeran, Dave și Jessie J - s-au lansat prin intermediul SB.TV, platforma lui Edwards, care a început ca un simplu canal de YouTube.
 
Edwards a declarat că a creat SB.TV pe când era încă elev, „cu un telefon de 20 de lire sterline”, transformându-l treptat într-un important post de televiziune online pentru tineri. Canalul său de YouTube a fost lansat în 2006, iar acum are 1,2 milioane de abonați și un număr total de aproape 1 miliard de vizualizări.

Canalul, denumit după numele de rapper al lui Edwards, SmokeyBarz, a difuzat primele piese ale unor artiști precum Stormzy, Rita Ora, Krept & Konan, Bugzy Malone și alții.