ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revoltați de faptul că Guvernul nu a aprobat redeschiderea post-pandemie a interiorului restaurantelor, bucătari din toată țara au ieșit sâmbătă în stradă, informează Mediafax

90% dintre bucătarii din România au salariul minim pe economie, iar cei care se află acum în șomaj tehnic câștigă doar 1000 de lei, bani care nu le ajung de la o lună la alta.
 
Adevărata lor problemă este faptul că riscă să rămână fără locuri de muncă. Dacă situația nu se schimbă, multe afaceri vor da faliment. Economiștii spun că PIB-ul sectorului ospitalității a scăzut cu peste 75%, cea mai dramatică scădere trimestrială din ultimele decenii.
 
„În perioada asta e foarte greu. Sincer, am început să fac altceva, în construcții, orice, ca să fie bine, să câștigăm ceva. Omul vrea să mănânce, nu are unde”, spune bucătarul Ionuț Tilincă, prezent la protestul din Cluj-Napoca.
 
„Undeva la 400.000 de oameni lucrează în acest domeniu. Riscă să rămână fără un loc de muncă, riscă să intre într-un blocaj financiar din care nu știu dacă vor ieși vreodată”, afirmă Paul Siserman, directorul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România.