ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, de la 19:00, va avea loc un protest împotriva moscheii ce se va construi la București, anunță portalul lonews.ro.

Astfel, de Sfântul Ilie, un ONG a organizat o manifestație publică a cetațenilor care nu sunt de acord cu construcția unei moschei la București. Protestul se adresează și celor care doresc să protesteze împotriva "islamizării României".

Anunțul precizează că protestul a fost autorizat de Primăria București. Revendicările organizatorilor:

   1. nu vrem o mega-moschee in Capitala Romaniei;
   2. vrem in schimb o dezbatere publica serioasa pe acesta tema;
   3. cerem Guvernului abrogarea HG 372/2015 printr-o Ordonanţă de urgenţă, prin care terenul în suprafaţă de 11.295 mp să revină în proprietatea privată a statului;
   4. daca Guvernul nu binevoieste sa abroge HG 372/2015, vrem ca bucurestenii sa se poata macar exprima cat se poate de democratic, in cadrul unui referendum local, daca sunt sau NU de acord cu construirea acestei moschei;
   5. cerem Primariei Capitalei sa nu elibereze avizele necesare si sa nu emita autorizatia de construire pentru moschee.

Organizatorii au ridicat și un cort în care strâng semnături pentru organizarea unui referendum local privind moscheea.

Marele Muftiu al comunității musulmane din România a anunțat, zilele trecute, construcția unei moschei la București. "Proiectul constă într-o simplă moschee, cu o capacitate de maxim 1.000 de persoane. Moscheea Carol I din Constanța are o capacitate de 800 de persoane. Nu stiu de unde a apărut în presă informația că vor studia 6.000 de studenți la această moschee. Dacă se va face, va fi o școală de vară unde copiii familiilor musulmane din București, dacă  doresc să-ți trimită copilul să învețe abecedarul religiei musulmane de la un duhovnic avizat de instituția pe care o reprezint, o pot face și pot învăța și limba maternă. Nimic altceva. Dacă nu se dorește, noi vom renunța și la această școală. Nu va fi cea mai mare moschee din Europa. Când am făcut o astfel de afirmație am vrut să evidențiez respectul pe care statul român îl are față de comunitatea turco-tătară din Europa”, a declarat Iusuf Murat, Mare Muftiu într-o conferință de presă susținută la Secretariatul pentru Culte al Guvernului României.