ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21.11.2020 / 22:15 După cum am anticipat cu o zi în urmă, șeful DSU Raed Arafat a extins carantina pentru 14 zile la încă 6 localități din jurul Capitalei, începând de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, de la ora 22:00. Acestea sunt OTOPENI, MĂGURELE (cu satele Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju), CORBEANCA (și satele Ostratu, Petrești și Tamaș), POPEȘTI-LEORDENI, DOBROIEȘTI (cu satele Dobroești și Fundeni) și MOGOȘOAIA. 

Totodată, Raed Arafat a mai semnat un ordin de carantinare timp de două săptămâni pentru 7 localități din județul Constanța, valabil de sâmbătă, 21.11.2020, de la ora 20:00, asta după ce municipiul Constanța e în carantină încă de vineri seară. Noile localități carantinate în județul Constanța sunt Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian și Techirghiol. Noul ordin al "comandantului operațiunii" a apărut în contextul în care Arhiepiscopia Tomisului a depus la Tribunalul Constanța o cerere de anulare a deciziei prin care C.J.S.U. Constanța interzicea ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. Aceasta, în condițiile în care tradiționalul pelerinaj de Sfântul Andrei are loc în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța, iar majoritatea pelerinilor provin din municipiul Constanța, carantinat vineri de același C.J.S.U. convocat de Prefectură, iar constănțenii nu au voie să părăsească orașul până sâmbătă, 5 decembrie, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Comuna Chiajna și orașul Bragadiru au fost carantinate pentru două săptămâni începând de vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 22:00. De asemenea, Mogoșoaia și Popești-Leordeni vor intra de sâmbătă în carantină, iar alte 6 localități din jurul Capitalei urmează să fie declarate carantinate de CJSU Ilfov sâmbătă seară.

Și municipiul Lugoj intră în carantină de la miezul nopții, a anunțat vineri seara Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres. Carantinarea Lugojului se aplică din data de 21.11.2020, de la ora 00.00. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a emis vineri ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, din Județul Ilfov, informează Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres. Carantina intră în vigoare vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 22:00. 

Mogoșoaia și Popești-Leordeni vor intra de sâmbătă în carantină pentru două săptămâni, informează Antena3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare pentru 6 localități din Ilfov, care ar putea fi carantinate începând de sâmbătă seară: Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni.

După cum ActiveNews a relatat anterior, comunele Clinceni și Berceni au intrat deja în carantină pentru două săptămâni începând de joi de la ora 22:00.

Rata de infectare în Bragadiru a ajuns vineri la 10,50 persoane la mia de locuitori, iar în Chiajna la 10,78 persoane la mia de locuitori. Per ansamblu, județul Ilfov a înregistrat vineri 7,89 oameni infectați la mia de locuitori. Reamintim că testele RT-PCR au o marjă de eroare de cel puțin 30%, după cum a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae.