ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, marți, structura bugetului pentru anul 2020. Cei mai mulți bani, respectiv 518 milioane de euro, sunt alocați fluidizării traficului și combaterii poluării, potrivit Mediafax

La Sănătate sunt alocate 100 de milioane de euro, iar pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic se acordă 45 de milioane de euro. 

Pentru asistență socială se alocă 115 milioane de euro, iar pentru servicii publice, 223 milioane de euro (în care sunt incluse și costurile modernizării rețelei de Termoficare).

Cultura primește 153 de milioane de lei, iar pentru organizarea Campionatului European de Fotbal 2020 se vor cheltui 12,5 milioane de euro.

Cultele primesc 10,4 milioane de lei (circa 2 milioane de euro), o sumă inferioară celor alocate în anii anteriori, din cauza restricțiilor bugetare. Primăria Generală a Capitalei și Patriarhia Română au întocmit, de comun acord, o listă de priorități, care prevede reabilitarea unor biserici bucureștene cu statut de monument istoric, aflate în stare de degradare. Nu sunt alocate fonduri pentru Catedrala Națională, care a fost inaugurată în noiembrie 2018 și a cărei construcție la roșu este încheiată.

Nu în ultimul rând, Municipalitatea are de plătit credite de 184 milioane de lei și 122 de milioane de euro ca titluri executorii din litigii.