Despre legăturile dintre Florian Coldea și Dan Barna se tot vorbește de când liderul USR a fost propulsat la șefia formațiunii. Ziariștii de la Bugetul.ro susțin că o legătură directă între cei doi ar fi faptul că soția fostului prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) este colegă cu fostul asociat al lui liderului USR de la SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL.

Astfel, conform sursei citate, Dorina Coldea și Dragoș Jaliu sunt cadre didactice universitare la Școala Națională de Studii Politice și Adminstrative (SNSPA). Ea este lector universitar, iar fostul asociat al liderului USR conferențiar universitar.

Grupul de consultață din care a făcut parte și Dan Barna a fost înființat în 2007 și a activat în timpul guvernelor PSD, derulând nenumărate contracte cu statul, valoarea acestora fiind în jurul a 400.000 de euro.

- În 2010, contract  cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca în valoare de 40.895,2 euro, pentru activități de formare profesională.

-În 2013, pe 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, a dat companiei lui Barna un contract de 220.576,4 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene.
În 17 octombrie 2014, Ministerul Justiție, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361,4 euro.

- În 18 februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632,2 euro.

Barna și-a cedat toate acțiunile din compania de consultanță către partenerul său de afaceri, Dumitru Jaliu, în vara anului 2016, atunci când și-a stabilit mai multe scopuri politice.