ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgaria distruge cantități mari de „vaccinuri” COVID-19 expirate și nu intenționează să-și refacă stocurile, a anunțat sâmbătă ministrul sănătății bulgar, relatează dpa, citată de Agerpres.

„În acest moment, nu mai există persoane care să vaccineze” populația, a spus ministrul interimar al sănătății Asen Medjdiev în cadrul unui interviu pentru televiziunea de stat din Sofia.

După ce a distrus deja „cantități uriașe” de vaccinuri expirate, Bulgaria trebuie să distrugă alte 2,8 milioane de doze în acest an, a adăugat oficialul citat. „Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populația nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi și nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus încă din 2022 Asen Medjdiev, după care a trecut la acțiune.

El a anunțat Comisia Europeană că Bulgaria este în favoarea rezilierii contractului cu BioNTech/Pfizer, în baza căruia țara sa este obligată să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului până în 2025, a adăugat Medjdiev. Această poziție este susținută și de Polonia, Republica Cehă și Lituania, a mai spus el.

România securistă încă se mai gândește cum să facă să mulțumească și capra și varza și lupul (alegeți dvs personificările) după contractul fostului premier PNL Florin Cîțu - încă necercetat penal - de peste 1.000.000.000 (un miliard) de euro pentru injectarea românilor doritori de 15 ori.

Astfel, ministrul Sănătății, OMS-istul Alexandru Rafila, a declarat anul trecut pe această temă că „încerc și fac diligențe și în Guvernul din care fac parte, dar și în discuțiile cu producătorii și Comisia Europeană să găsim o formulă care să nu ducă la o achiziție cu orice preț sau cu un preț foarte mare (...); adică, sute de milioane de euro sunt bani foarte mulți și cred că putem să-i folosim înțelept în alte domenii.” Cu toate acestea nici până acum nu se știe ce s-a întâmplat cu aceste încercări ale ministrului în cauză.

Reamintim că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în centrul unei cercetări amânate continuu privind achizițiile de seruri pretins anti-Covid de la Pfizer, intermediate direct cu șeful companiei, multimiliardarul Albert Bourla.

Bulgaria și România au, slavă Domnului, cele mai scăzute „rate de vaccinare” din Uniunea Europeană. Numai 30% din populația Bulgariei de 6,5 milioane s-a injectat cu seruri experimentale din postura de cobai umani, în România vehiculându-se cifra de 40%. În realitatea însă, probabil cel puțin jumătate s-au vaccinat „la chiuvetă”, inclusiv mulți oficiali.