ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Camera inferioară a parlamentului german a aprobat, joi, cu o majoritate covârșitoare, o petiție privind sprijinul pentru Ucraina în care este susținută ideea trimiterii de armament - inclusiv armament greu - pentru a ajuta Kievul să se apere de forțele ruse invadatoare, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Alături de izolarea economică extinsă și de decuplarea Rusiei de la piețele internaționale, cel mai important și eficient mijloc de a opri invazia rusă este de a intensifica și a accelera livrarea de arme eficiente și sisteme complexe, inclusiv arme grele”, se arată în textul petiției votate de Bundestag.

Documentul a fost susținut de cele trei partide din coaliția guvernamentală de la Berlin (social-democrații, liberalii și ecologiștii), precum și de unii membri ai opoziției conservatoare.

Petiția a fost adoptată cu 586 voturi pentru, 100 de voturi împotrivă și 7 abțineri, potrivit vicepreședintelui Bundestagului, Wolfgang Kubicki.

Cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz, a refuzat până acum să-și ia angajamentul că Berlinul va trimite Ucrainei armament greu, format din tancuri, elicoptere și avioane, deși în interiorul coaliției guvernamentale s-au înmulțit vocile care solicită un sprijin militar mai consistent pentru Kiev.

Pe 24 februarie 2022, armata rusă a demarat o agresiune militară neprovocată asupra Ucrainei, numită de Rusia „operațiune militară specială pentru denazificarea” țării vecine.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews