Patriotul Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, ne ține la curent cu inițiativa de acordare a unor burse de susținere pentru elevii români defavorizați dar silitori din județele intens populate de etnici maghiari. Numărul copiilor care sunt susținuți material să continue școala în limba română a crescut la 17 datorită implicării unor donatori inimoși și a partenerilor media care au răspândit apelul la solidaritate între români.

„Alexandra, elevă la un prestigios liceu din Satu-Mare a primit prima bursă trimestrială de 500 de lei.  Este un copil cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație materială nu la fel de strălucită. Sunt sigur că ajutorul nostru care va fi constant în timp o va încuraja si susține în visele ei. Si dacă tot veni vorba de vise, îi spuneam doamnei Mihaela Popescu de la Agora for Life, mulțumindu-i pentru donația făcută în contul burselor (Asociația Calea Neamului, BRD: RO77BRDE080SV91101760800), că dacă visăm împreună, idealurile chiar se întâmplă. Avem până acum 17 copii înscriși la școlile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș si Satu-Mare care au beneficiat de Bursele Români pentru Români. Mulțumim din adâncul inimii tutror celor cau au trimis fonduri în ultimul timp, anume J. Elena Cati, N. Daniel Ghiță, S. Traian, R. Marius Constantin, Joantă Vasile, R. Viorel.

Obiectivul acestui program este sustinerea învățământului cu predare în limba română, mai ales în zonele în care educația în limba maghiară este sustinută cu fonduri de către statul maghiar, fiecare copil înscris într-o astfel de unitate de învățământ primind burse anuale, nemaivorbind aici si acum de programele destinate cadrelor didactice din scolilele si liceele cu predare în limba maghiară. Încercăm să compensăm acest lucru, este un bun început  si un exemplu bun de urmat. Poate pentru unii poate părea deocamdată puțin, dar vă asigur că pentru fiecare copil care intră în programul nostru este mult si chiar contează.

Bursele Români pentru Români sunt desfășurate de Asociația Calea Neamului împreună cu Grai Străbun și Liga Studenților Iași, președinte Silvian-Emanuel Man.

În primele comentarii vedeți ultima tranzacție către Alexandra din Satu Mare, nu am pus-o in postare, pentru că nu am vrut să stric minunăția de fotografie. Numele intreg al celor care au donat precum și numele elevilor nu se fac publice din motiv de protecție a datelor personale. Acest lucru se poate intampla doar dacă am acordul persoanelor în cauză. Numele lor vor fi trecute în pomelnice și în istoria de luptă românească a acestui frumos popor.

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”, a scris Mihai Târnoveanu, marți, pe Facebook

Cei care doresc să contribuie la această strângere de fonduri pentru încurajarea copiilor români de urma învățământul în limba maternă pot face o donație în contul Asociației Calea Neamului, deschis la BRD, Cod IBAN: RO77BRDE080SV91101760800, unde se centralizează fondurile necesare. Obiectivul minimal al asociației este de a oferi fiecărui bursier o sumă de 500 de lei pe trimestru.