ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bustul lui Avram Iancu a fost vandalizat la Satu Mare, chiar în ziua comemorării sale. În timp ce îl comemoram pe Eroul Național la Carei, bustul acestuia de la Satu Mare era vandalizat, transmite Buletin de Carei.

Eroul național Avram Iancu, de la a cărui moarte s-au împlinit 149 de ani, a fost comemorat pe 5 septembrie 2021 și la Carei, după cum a relatat Buletinul de Carei pe Facebook. La statuia „crăișorului munților” din orașul sătmărean s-au adunat duminică la prânz un grup de patrioți de toate vârstele, de la copii, elevi și până la părinți și bunici, purtând straie naționale și steaguri tricolore.

Buletin de Carei mai amintește faptul că Primăria Satu Mare nu a dat curs solicitării pentru iluminatul nocturn al bustului lui Avram Iancu, în timp ce busturile minorităților sunt mereu luminate și bine întreținute, fapt ce denotă că există discriminare și la Satu Mare.