ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un program colosal și secret de supraveghere a datelor de telefonie mobilă în pandemie, derulat de guvernul „liberal” al premierului Justin Trudeau fără consimțământul persoanelor, a inclus urmărirea reuniunilor de familie și a obiceiurilor de cumpărături, au aflat parlamentarii canadieni, relevă Life Site News. Sistemul folosit se apropie de cel al Chinei, țară comunistă pe care Trudeau a considerat-o public drept un model demn de admirat. Trudeau este unul dintre absolvenții Școlii micilor dictatori ai lui Klaus Schwab.

Un raport prezentat miercurea trecută comisiei de etică a Camerei Comunelor din Canada a evidențiat faptul că guvernul Trudeau a putut accesa informații de la un bazin de date format din 33 de milioane de utilizatori de telefoane mobile, care a detaliat mișcările exacte ale oamenilor în timpul pandemiei de coronavirus din 2020 și 2021. 

Potrivit unui raport publicat de Canadian Press, compania de analiză a datelor despre epidemie BlueDot a pregătit rapoarte de date anonime pentru Agenția de Sănătate Publică din Canada (PHAC), pe care oficialii din domeniul sănătății le puteau folosi pentru a urmări unde se aflau oamenii. 

Raportul arată că oficialii din domeniul sănătății aveau informații detaliate despre comportamentele exacte ale unei persoane, inclusiv despre deplasările la magazinele alimentare, la farmacii și, ceea ce este mai îngrijorător, despre momentul în care oamenii au organizat întâlniri de familie, în special în preajma unor sărbători importante, precum Crăciunul.  

Datele au dezvăluit, de asemenea, cât timp petreceau oamenii acasă și chiar și când își părăseau orașul sau provincia.  

La începutul acestui an, parlamentarii din comisia de etică a Camerei Comunelor au votat în unanimitate să investigheze spionajul secret al telefoanelor mobile pe care guvernul Trudeau îl recunoscuse anterior, pentru a vedea dacă guvernul federal a încălcat dreptul la viață privată al canadienilor. 

Programul secret de urmărire a fost realizat sub egida ASPC, care a susținut anul trecut că urmărirea a fost făcută pentru a înțelege "capacitatea de reacție a publicului în timpul măsurilor de închidere". 

Investigația oficială a comitetului de etică a avut loc la mai puțin de o lună după ce guvernul federal canadian a recunoscut anul trecut că a urmărit în secret telefoanele mobile a 33 de milioane de canadieni timp de luni de zile, pe parcursul pandemiei de coronavirus, folosind datele provenite de la stâlpii de telecomunicații.  

Săptămâna trecută, ASPC a susținut că analiza sa pornind de la datele de urmărire "nu se referea la urmărirea deplasărilor indivizilor către o anumită locație, ci mai degrabă la înțelegerea faptului dacă numărul de vizite în anumite locații a crescut sau a scăzut în timp". 

Programul ASPC a fost acum suspendat temporar în așteptarea anchetei Camerei Comunelor. 

Săptămâna trecută, deputații din comisia de etică și-au declarat îngrijorarea cu privire la raportul de urmărire a deplasărilor.  

Deputatul Damien Kurek, membru al Partidului Conservator din Canada, a declarat că există încă întrebări care "au nevoie de răspuns în privința specificului datelor furnizate, posibilelor încălcări ale drepturilor canadienilor și a sfaturilor pe care le-a primit guvernul liberal". 

Miercurea trecută, comisia de etică, prin intermediul propriului raport, a concluzionat că guvernul Trudeau ar trebui să le spună canadienilor când le colectează datele și să le permită o modalitate de a renunța la astfel de programe de urmărire.  

În cea mai mare parte a pandemiei de coronavirus, unele provincii canadiene au adoptat restricții covidiene draconice, care adesea le-au interzis persoanelor nevaccinate dreptul la liberă întrunire sau cel de a merge la biserică. Toate provinciile au pus în aplicare reguli care au închis multe întreprinderi și care au închis, de asemenea, școli și alte localuri publice.  

La doar câteva săptămâni de la declanșarea pandemiei de coronavirus în Canada, în 2020, au apărut informații potrivit cărora guvernul federal ar fi analizat posibilitatea de a utiliza datele de localizare a telefoanelor mobile ale canadienilor pentru a urmări mișcările oamenilor. 

Jay Cameron, manager de litigii pentru Justice Centre for Constitutional Freedoms (JCCF), a declarat anul trecut pentru LifeSiteNews că urmărirea telefoanelor mobile făcută involuntar este o încălcare "flagrantă" a drepturilor constituționale ale unei persoane. 

"Monitorizarea guvernamentală fără mandat judecătoresc a telefoanelor mobile ale cetățenilor, inclusiv localizarea și urmărirea datelor, este o încălcare flagrantă a dreptului la viață privată, o faptă ilegală și neconstituțională", a declarat Cameron pentru LifeSiteNews. 

În 2020, un fost contractor al CIA devenit denunțător, Edward Snowden, a avertizat că măsurile de supraveghere pe care multe guverne din întreaga lume le folosesc în numele combaterii pandemiei ar putea sfârși prin a deveni o realitate permanentă a vieții. 

Ne amintim că, în ianuarie 2022, unii dintre protestatarii din cadrul Convoiului Libertății de la Ottawa, care s-au ridicat împotriva ordinelor de vaccinare Covid obligatorie și a condiționării trecerii graniței de vaccinare, au denunțat faptul inclusiv că o aplicație telefonică similară certificatului digital Covid din Europa făcea inutil controlul fizic al pașaportului de vaccinare la vamă, întrucât polițiștii de frontieră urmăreau de la distanță telefonul inteligent al fiecărui transportator și, implicit, statutul său vaccinal.