ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De-a lungul ultimului an, printr-o serie de inițiative bine mediatizate (cel puțin din partea sa), Forumul Economic Mondial (FEM) a încercat în mod cert să se plaseze în centrul eforturilor de definire a principiilor și de reglementare eficientă a unei game largi de probleme digitale, potrivit ReclaimtheNet.

Deși a fost și rămâne neclar din ce autoritate se trage acest grup de elite globaliste, formal neguvernamentale și de lobby, activitatea respectivă continuă. Înaintea reuniunii din acest an de la Davos, FEM și ceea ce numește Coaliția sa globală pentru siguranță digitală s-au orientat către principii globale privind siguranța digitală, fiind publicată acum o carte albă pe această temă.

Ideea cheie din spatele efortului FEM este că principiile „drepturilor internaționale ale omului", așa cum sunt ele, pot și ar trebui „transpuse în siguranța digitală, online, și afectează pe toată lumea; atât indivizii, cât și întreprinderile și alte grupuri.

Nu trece mult timp până când un articol care anunță efortul de pe site-ul web al grupului cu sediul în Elveția ajunge la subiect: „conținutul online dăunător" și modul în care trebuie „abordat". "

Toate „ajutoarele" retorice obișnuite sunt folosite pentru a justifica și a face - ceea ce de prea multe ori se transformă pur și simplu în restricții de exprimare și chiar în cenzură - acceptabile pentru omul obișnuit: „abordarea" cu succes a problemei ar ajuta la protejarea copiilor de abuzuri, a tuturor de terorism și de discursuri de ură, dar și la abordarea auto-vătămării și a sinuciderii, cam în această ordine.

Înghesuită acolo, totuși, este și „dezinformarea". În acest context, dar nu este clar definit sau explicat.

Există, de asemenea, platitudinile obișnuite despre „Găsirea unui echilibru" - dar nu de genul la care v-ați aștepta, de exemplu, între viața privată și exploatarea datelor personale, sau între libertatea de exprimare și cenzură.

Nu, FEM dorește un echilibru între „siguranța și confidențialitatea în lumea digitală și libertatea de exprimare".

„Armata" WEF este, de asemenea, un grup previzibil: parteneriatul „public-privat" înseamnă reunirea unor companii și autorități guvernamentale de reglementare precum Meta, Amazon, Microsoft, Google, ONU, Ofcom din Marea Britanie și o serie de ONG-uri selecte.

Potrivit cărții albe, principiile coaliției WEF urmăresc „să avanseze siguranța digitală într-un mod care să respecte drepturile, să conducă la alinierea mai multor părți interesate, să încurajeze comportamente și acțiuni pozitive în întregul ecosistem digital și să informeze și să permită eforturi și inovații de reglementare, industriale și societale".

O entitate numită Platforma pentru modelarea viitorului mass-mediei, divertismentului și sportului are sarcina de a gestiona „activitatea privind principiile globale".