ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Unirii Principatelor Române, pe când, la o aniversară, Mihai Eminescu înființa Societatea Carpații pentru Unirea tuturor românilor în granițele firești ale nației, Limbii Române și Bisericii Naționale, și la o zi de la pomenirea Sfintei Închisorilor Aspazia Oțel Petrescu, cea care îl considera pe Românul Absolut, primul ziarist deținut politic, Apostol al românismului și „fratele nostru din închisoare”, ActiveNews vă oferă cadou Calendarul Mărturisitorilor - 2023. Parcă nu întâmplător în aceeași zi s-a născut și Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu, al cărui tată a luptat pentru Unire ca deputat basarabean în Sfatul Țării pentru ca apoi, după ocupația sovietică, să fie arestat și martirizat în Gulagul bolșevic.

Realizat prin râvna artistului plastic George-Sorin Nicolae, care a creionat cu măiestrie portretele mărturisitorilor, și cu sprijinul maicilor de la Petru Vodă, Calendarul este disponibil spre descărcare în Format de Tipar A3 Format Mare AICI sau PDF Format Mic și spre vizionare, mai jos, în fereastra PDF, apoi dedesubt, unde se află fotogramele paginilor sau în GALERIA FOTO.

Fie ca mărturisitorii noștri din Ceruri să mijlocească prin rugăciunile lor la Reunirea românilor în granițelor lor naturale, consfințite de Dumnezeu și Poporul Român la Marea Unire din 1 Decembrie 1918!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! La Mulți Ani!

PDF:

Coperta și Fotogramele

Ianuarie

Februarie

Martie

Aprilie

Mai

Iunie

Iulie

August

Septembrie

Octombrie

Noiembrie

Decembrie

GALERIA FOTO:

CALENDARUL MĂRTURISITORILOR - 2023 - ACTIVENEWS

Vezi galeria CALENDARUL MĂRTURISITORILOR - 2023 - ACTIVENEWS