ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În societățile occidentale de astăzi, a spune adevărul cu privire la biologia umană poate avea consecințe dăunătoare. O așa-zisă școală catolică a suspendat un adolescent conservator canadian pe nume Josh Alexander pentru restul anului școlar, deoarece acesta a refuzat să renunțe la convingerile sale corecte privind genul și pentru că a luat apărarea fetelor care se simt inconfortabil cu bărbați biologici în toaletele lor, potrivit TheGateWayPundit. 

Nimeni nu ar trebui să fie surprins că acest lucru s-a întâmplat și în Canada. Țara este condusă de un autoritarist globalist care a declarat război atât oamenilor de credință, cât și conservatorilor. Alexander, în vârstă de 16 ani, a fost suspendată pentru prima dată în noiembrie de liceul catolic St. Joseph's Catholic High School din Renfrew, Ontario, după ce a organizat o demonstrație împotriva elevilor transsexuali care folosesc toaletele fetelor. El a declarat că a lansat protestul pentru că două fete i-au exprimat disconfortul pe care îl resimțeau în legătură cu prezența bărbaților biologici în toaletele lor.


Alexander a precizat oficialilor școlii că nu a avut nicio intenție de a începe conflicte cu elevii transsexuali, ci pur și simplu a vrut să aibă libertatea de a-și exprima opiniile. Cu toate acestea, școala a emis hotărârea finală că simpla prezență a lui Alexander în campusul școlii ar dăuna „bunăstării" elevilor transsexuali. Școala a refuzat să ia în considerare bunăstarea elevilor de sex feminin forțați să împartă băile cu băieții.
 
Epoch Times scria:

Josh Alexander, în vârstă de 16 ani, nu are voie să frecventeze școala pentru restul anului, după ce a declarat că va continua să își exprime convingerea că Dumnezeu a creat doar două genuri. Școala i-a spus că prezența sa ar fi „dăunătoare pentru bunăstarea fizică și mentală" a elevilor transsexuali, a declarat Alexander pentru The Epoch Times. Joseph's Catholic High School din Renfrew, Ontario, a declarat că nu se va implica în mod intenționat și nici nu va începe conflicte cu elevii transsexuali, dar că va continua să își exprime credința. El și avocatul său au sesizat un tribunal pentru drepturile omului din Ontario, calificând-o drept discriminare religioasă.
 
„Infracțiunea este, evident, definită de cel ofensat. Mi-am exprimat convingerile religioase în clasă și situația a scăpat de sub control", a declarat Alexander. „Nu toată lumea va fi de acord cu asta. Asta nu înseamnă că sunt un bătăuș. Nu înseamnă că hărțuiesc pe cineva. Ei își exprimă convingerile lor și eu mi le exprim pe ale mele. Ale mele, evident, nu se potrivesc cu narațiunea". El nu a mai fost la școală din noiembrie, când a fost suspendat pentru prima dată. El organizase un protest împotriva elevilor transsexuali care foloseau toaletele fetelor. Alexander a declarat că a lansat demonstrația după ce două fete de la școala sa i-au mărturisit că nu se simțeau confortabil să împartă toaletele cu bărbați biologici. De asemenea, el spusese în discuțiile din clasă că există doar două genuri imuabile.

Când suspendarea i-a fost ridicată la începutul lunii ianuarie, a fost „exclus" de către director, ceea ce are același efect ca și suspendarea, dar este considerat nedisciplinar. Săptămâna aceasta i s-a spus că va fi exclus pentru restul anului școlar și nu este sigur dacă acest lucru se va extinde și în anul școlar următor. Avocatul lui Alexander, James Kitchen, a declarat pentru The Epoch Times că școala a caracterizat acțiunile lui Alexander drept „intimidare".