ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnul Farsoud, care trăiește cu o leziune la nivelul spatelui ce îl face „să plângă ca un copil de cinci ani și să nu doarmă timp de două zile", a declarat că un medic a semnat deja actele prin care îl declară eligibil pentru programul de eutanasie din Canada, cunoscut oficial sub numele de „Sinucidere asistată medical" (MAiD), potrivit LifeSiteNews.

Potrivit lui Farsoud, el mai are nevoie doar de un alt medic care să semneze cererea sa înainte de a se califica pe deplin pentru procedura de curmare a vieții.

În timp ce eutanasia este adesea prezentată publicului ca un remediu „plin de compasiune" pentru bolnavii în fază terminală, Farsoud a confirmat pe rețelele de socializare că  „alegerea" sa provine din cauza dificultăților financiare. 

„MAiD, cel puțin pentru persoanele care o accesează din alte motive decât moartea iminentă, nu este cu adevărat o alegere „trăiește sau mori", ci mai degrabă o alegere "mori prost sau bine"", a scris Farsoud pe Twitter. 

Potrivit CityNews, Farsould locuiește în prezent într-o locuință finanțată de guvern împreună cu alte două persoane. Cu toate acestea, în condițiile în care clădirea va fi scoasă în curând la vânzare, iar singura sursă de venit a lui Farsoud este o indemnizație de aproximativ 1.200 de dolari pe lună de la Programul de sprijin pentru persoanele cu dizabilități din Ontario (ODSP), el spune că nu își va putea permite să locuiască în altă parte odată ce situația sa actuală se va încheia. 

Vorbind despre situația sa, Farsoud a declarat că într-o lume ideală ar exista  „alte opțiuni viabile" pentru persoanele aflate în situația sa. 

În timp ce Farsoud și-a exprimat public sprijinul pentru eutanasie pe rețelele de socializare și în alte părți, el a fost de acord că aceasta „NU ar trebui să fie soluția ideală”.

Condusă de compasiune pentru povestea sa, o femeie din Oakville, pe nume Effie, a înființat o pagină GoFundMe pentru Farsoud, care a prin care acesta a primit până acum  peste 50.000 de dolari drept sprijin.

Farsoud este doar unul dintre numeroșii  canadieni care se folosesc de legea extrem de permisivă a eutanasiei din Canada pentru a solicita moartea ca mijloc de a scăpa de sărăcie. 

În august, LifeSiteNews a raportat, de asemenea, faptul că Veteran Affairs Canada a recomandat sinuciderea asistată ca opțiune de „tratament" pentru un soldat care se lupta cu sindromul post-traumatic indus de război.

După cum a scris activistul pro-viață Jonathon Van Maren într-un articol de opinie pentru LifeSiteNews:

„Când canadienii se confruntă cu sărăcia, dizabilitatea, boala mintală și durerea, răspunsul pe care ar trebui să-l primească este asistența. Ceea ce aud în schimb este: 

„Pe aici... Doctorul te va ucide acum"".