ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În SUA, vaccinurile COVID-19 au rănit 6,6 milioane de persoane, au invalidat 1,36 milioane de persoane, au provocat peste 300.000 de decese în exces și au costat economia daune estimate la 147 de miliarde de dolari - numai în 2022 -, potrivit unei noi analize realizate de Humanity Projects, o aripă a firmei de cercetare Phinance Technologies, cu sediul în Portugalia, relatează The Defender.

Cercetătorii din spatele "The Vaccine Damage Project", publicat în această lună, au declarat că au căutat să "estimeze costul uman", inclusiv "decesele cauzate sau grăbite de vaccinuri", precum și "impactul asupra economiei generale al fiecărui aspect al daunelor provocate de vaccinuri".

Phinance Technologies a fost fondată de fostul manager de portofoliu de la BlackRock Edward Dowd, împreună cu doctorul Yuri Nunes și doctorul Carlos Alegria.

Dowd, care a ieșit în evidență ca denunțător împotriva vaccinurilor COVID-19 și a corupției Big Pharma, este autorul cărții "'Cause Unknown': Epidemia de morți subite în 2021 și 2022".

Potrivit autorilor proiectului:

"Fiecare aspect al anchetei privind daunele provocate de vaccinuri va avea agenți economici care vor beneficia și alții care vor avea de suferit. De exemplu, pare evident că firmele de pompe funebre vor beneficia de pe urma excesului de mortalitate, iar asiguratorii de viață vor fi prejudiciați. Acest lucru va duce la o realocare a resurselor și la o reevaluare a riscului de către diferiți agenți economici.

"O abordare mai amplă constă în estimarea impactului asupra economiei globale al fiecărui aspect al daunelor provocate de vaccin. O scădere a numărului de persoane în vârstă de muncă ar duce la o scădere a PIB-ului. Credem că acest impact este deocamdată neglijabil.

"Un impact mai mare va apărea probabil din cauza unei creșteri a dizabilităților în forța de muncă pe termen mediu și lung."

Costul uman: decese în exces, dizabilități, absențe de la locul de muncă

Utilizând date de la Biroul de Statistică a Muncii din SUA și alte surse guvernamentale oficiale, Humanity Projects a împărțit impactul vaccinurilor COVID-19 în patru categorii de costuri umane: niciun efect/asimptomatic, leziuni (ușoare până la moderate), dizabilități (leziuni grave) și decese.

Potrivit constatărilor proiectului, aproximativ 81% din populație se încadrează în grupul "fără efect sau asimptomatic", care "cuprinde acele persoane care nu au avut evenimente adverse în urma inoculărilor COVID-19". Cu toate acestea, proiectul notează că dimensiunea reală a acestui grup nu poate fi cunoscută cu certitudine.

Cercetătorii au menționat că cele patru categorii "nu sunt statice și ar putea interacționa între ele", incluzând "persoanele care nu au avut efecte vizibile după vaccinare, dar care, cu toate acestea, ar putea fi totuși afectate".

O parte substanțială a populației - 18% - se încadrează în categoria de leziuni ușoare spre moderate. Această categorie se referă la cei "care au avut efecte adverse ușoare până la moderate după vaccinare", care "ar putea fi de natură temporară, sau pe termen lung sau chiar permanentă", ceea ce ar putea duce la "scăderea productivității la locul de muncă".

Utilizând "rata excesivă a evenimentelor adverse asociate la persoanele vaccinate (23,90%) obținută din baza de date V-safe a Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, față de baza de referință placebo (5,98%) din cadrul studiului clinic Pfizer", cercetătorii au concluzionat că "grupul de persoane posibil rănite din cauza vaccinului este de aproximativ 18% din populație".

Constatările generale pentru această categorie includ o creștere de 50% a timpului de muncă pierdut între 2019 și 2022, o creștere de 28,6% a ratelor de absență - o variație de 11 deviații standard față de 2019 - și o estimare de 26,6 milioane de americani afectați.

Aproximativ 1% (0,93%) din populație s-a încadrat în categoria "dizabilități-rezultate grave". Această cifră se referă la "fondul estimat al forței de muncă civile cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani, care au avut dizabilități începând cu 2021".

Echipa s-a bazat pe cercetările anterioare pe care le-a efectuat cu privire la cererile de invaliditate în cadrul forței de muncă din SUA și pe "rata excesivă a evenimentelor adverse grave și severe la persoanele vaccinate față de linia de bază placebo în cadrul studiilor clinice Pfizer și Moderna", pe creșterea dizabilităților la nivelul populației din SUA și pe rata de spitalizare, așa cum rezultă din baza de date V-safe.

În total, cercetătorii au constatat o creștere de 24,6% a dizabilităților începând cu 2021, afectând aproximativ 1,36 milioane de persoane.

Începând cu noiembrie 2022, statisticile Biroului de Statistică a Muncii și ale Băncii Rezervei Federale din St. Louis au arătat că numărul persoanelor cu dizabilități din SUA a variat între 29,974 milioane în aprilie 2016 și 30,612 milioane în aprilie 2017 - față de 5,811 milioane în octombrie 2015 și 6,335 milioane în iunie 2017.

Cu toate acestea, până în octombrie 2021, aceste cifre au crescut la 31,195 milioane și, respectiv, 6,987 milioane. Iar până în octombrie 2022, cifrele au fost de 32,819 milioane și 7,797 milioane.
 
Cea de-a patra categorie, care se referă la cei care au murit, a afectat aproximativ 0,05% până la 0,1% din populația cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, potrivit cercetătorilor.

"Acest grup de indivizi a murit ca o consecință a mortalității", a declarat grupul, menționând că "din vara anului 2021, odată cu introducerea vaccinării în masă, cu creșterea imunității naturale prin expunerea la virus și cu apariția unor tulpini de virus mai blânde și mai contagioase ... este dificil de susținut că COVID-19 a avut un rol semnificativ în excesul de mortalitate".

În total, cercetătorii au constatat un exces de mortalitate de 23% și un număr estimat de 310.000 de decese în exces la nivelul populației din această grupă de vârstă în 2021 și 2022.

La 24 februarie, Suedia, o țară care a evitat închiderile, mandatele privind vaccinurile și măștile și măsurile stricte de combatere a COVID-19, a raportat că numărul total de decese în exces în primii doi ani ai pandemiei a fost unul dintre cele mai scăzute din Europa."

Impactul economic a depășit 147 de miliarde de dolari - doar în 2022

Cealaltă componentă a cercetării Humanity Projects s-a axat pe impactul economic al vaccinurilor COVID-19, estimând "costul economic direct al inoculărilor în masă cu COVID-19 asupra persoanelor".

Potrivit cercetătorilor, aceștia s-au bazat pe datele privind venitul intern brut obținute de la Banca Rezervei Federale din St. Louis și au aplicat aceste cifre la datele din analiza costurilor umane, inclusiv statisticile privind decesele în exces, dizabilitățile și timpul de muncă pierdut.

Ei au estimat apoi costurile economice pentru fiecare dintre cele patru categorii de persoane.

Analizând categoria de vătămări ușoare până la moderate, cercetătorii au folosit "ratele absolute ale timpului de muncă pierdut în exces în 2022 ... pentru a estima costul economic în termeni de productivitate pierdută".

Aplicând aceste cifre la statisticile privind venitul intern brut, ei au constatat că costul economic direct al creșterii ratelor de timp de lucru pierdut este de 89,9 miliarde de dolari.

În categoria vătămărilor grave (dizabilități), cercetătorii au constatat o creștere absolută de 0,93% a dizabilităților începând cu 2021 pentru forța de muncă civilă cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani. Aplicând aceste date la cifrele privind venitul intern brut, ei au constatat un cost economic direct de 52,2 miliarde de dolari, rezultat din creșterea numărului de dizabilități.

Cercetătorii au remarcat că "se așteaptă ca acest cost să fie continuu în anii următori, deoarece este probabil ca aceste persoane să aibă un handicap permanent".

În cele din urmă, cercetătorii au constatat o creștere absolută anuală medie de 0,05% a deceselor în exces începând cu 2021 pentru populația cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, ceea ce a dus la un cost economic direct de 5,6 miliarde de dolari, atunci când a fost calculat în funcție de datele privind venitul intern brut.

În total, rezultă un cost economic total de 147,8 miliarde de dolari doar pentru anul 2022. Potrivit cercetătorilor, "daunele mai ușoare sunt asociate cu un cost economic mai mare, deoarece afectează o parte mai mare a populației".