ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 1976, după ce 32 de decese au fost puse pe seama vaccinului împotriva gripei porcine, guvernul american a oprit campania de vaccinare în massă. Dar acum, în ciuda faptului că baza de date VAERS (Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri), gestionată de CDC și FDA, raportează aproape 24.000 de decese asociate vaccinurilor COVID-19, mesajul transmis de mass-media și de reprezentanții sistemului de sănătate, precum dr. Rochelle Walensky și dr. Anthony Fauci, este, în esență, că nimeni nu a murit sau nu a suferit efecte adverse grave în urma celei mai mari campanii de vaccinare cu un ser experimental din istoria lumii, scrie publicația WND.
 
În cadrul unei audieri din Senat, care a avut loc la începutul lunii trecute, Walensky și Fauci au evitat o întrebare directă privind numărul de decese și vătămări cauzate de vaccinuri, subminând validitatea datelor VAERS, care sunt colectate în scopul monitorizării siguranței vaccinurilor. Iar „verificatorii de fapte” au citat în repetate rânduri CDC spunând că nu se poate dovedi că vreunul dintre decesele înregistrate în VAERS a fost provocat de vaccinuri.
 
Nici până acum, Walensky nu și-a respectat promisiunea făcută unui senator republican de a pune la dispoziția poporului american estimarea guvernului, bazată pe dovezi, a numărului de decese și evenimente adverse legate de vaccinuri.
 
Dar, în ultimii doi ani, o analistă de date cu un doctorat în biologie computațională și diplome postdoctorale în biochimie și biologie moleculară a făcut o analiză amănunțită a datelor de pe site-ul VAERS.
 
Într-un interviu video acordat WND, Jessica Rose susține că scopul bazei de date VAERS este de a urmări „semnalele de siguranță” care este posibil să fi fost omise în studiile clinice.
 
Iar datele, atunci când sunt interpretate după metoda standard de stabilire a cauzalității folosită de Organizația Mondială a Sănătății, trag un mare semnal de alarmă.

„Este incontestabil că se întâmplă ceva aici”, a declarat ea pentru WND.
 
Rose are un doctorat în biologie computațională la Universitatea Bar Ilan din Tel Aviv, Israel, precum și diplome post-doctorale în biologie moleculară și biochimie. Ea a început să se specializeze în virusuri patogene, inclusiv în cercetarea HIV într-un laborator de nivel 3. Rose a desfășurat activități de modelare epidemiologică după ce a obținut o diplomă de master în imunologie și matematică aplicată. A fost cercetător postdoctoral în biologie la Institutul de Tehnologie din Israel între 2016 și 2020, iar acum este analist de date și cercetător independent. Unele dintre cele mai recente dovezi, descoperiri și gânduri ale sale pe această temă pot fi găsite pe site-ul și pe pagina ei de Substack.
 
În interviul de 61 de minute acordat WND, ea a subliniat că în ultimii 30 de ani - până în 2021 - media anuală a evenimentelor adverse pentru toate vaccinurile luate împreună a fost de aproximativ 39.000. Iar numărul de decese, în jur de 140.
 
Dar, din decembrie 2020 până în prezent, în sistemul VAERS au fost raportate aproape 24.000 de decese asociate vaccinurilor COVID-19 - dintre care peste 10.000 au avut loc numai în Statele Unite. Până la data de 11 februarie, VAERS a înregistrat 130.774 de spitalizări legate de vaccinurile COVID și un total de 1,1 milioane de evenimente adverse.
 
Reprezentanți de top ai sistemului de sănătate publică resping validitatea datelor din VAERS, susținând că în sistem au fost introduse date neverificabile sau „date false”. În esență, CDC insistă pe ideea că nimeni nu poate spune că vreunul dintre decesele raportate la VAERS este cauzat de vaccinurile COVID.
 
„Nici măcar nu este o afirmație rațională sau științifică”, a spus Rose. „Nu poți spune așa ceva. Pentru că aceste raportări sunt făcute în legătură cu aceste produse anume”.

Ea a subliniat că VAERS conține un „set de date verificat temeinic”, în care raportările false sunt pedepsite cu închisoarea, iar dublurile sunt eliminate.
 
Rose - care a colaborat cu epidemiologul și cardiologul Dr. Peter McCullough la un studiu publicat despre raportările VAERS privind miocardita - a recunoscut că procentul exact de decese și evenimente adverse raportate, cauzate, într-adevăr, de vaccinuri, este necunoscut.

„Dar tocmai asta este ceea ce trebuie să aflăm”, a spus ea.

„Și este foarte important pentru noi să facem acest lucru rapid. Pentru că, dacă procentul de decese cauzate de aceste produse este ridicat, atunci în fiecare zi în care stăm și așteptăm - pentru că aceste date rămân neverificate - mor oameni.”
 
„Datele VAERS sunt în concordanță, printre altele, cu tendința alarmantă observată în industria asigurărilor, cu creșterea bruscă a deceselor subite și a atacurilor de cord la sportivii sănătoși, cu mărturiile victimelor vaccinurilor și cu cele peste 1000 de studii de specialitate care prezintă dovezi ale evenimentelor adverse legate de vaccinuri.
 
S-a recunoscut de multă vreme că, deși nu toate cazurile din baza de date VAERS au fost cauzate neapărat de un vaccin, numărul real de evenimente adverse la nivelul populației generale este mult mai mare. Cu alte cuvinte, orice date din VAERS care pot fi verificate reprezintă probabil o mică parte din numărul real, din cauza unui factor de subraportare recunoscut în cercetarea medicală. Mulți cercetători au încercat să estimeze factorul de subraportare în datele referitoare la vaccinul COVID, iar Rose a scris un articol în septembrie anul trecut, împreună cu statisticianul Matthew Crawford, în care estima că numărul real de decese cauzate de vaccinuri la acea vreme era de aproximativ 150.000.

FDA a fost de părere că aceștia „au interpretat greșit” datele.

„Dacă am comis o eroare, spuneți-ne care este factorul de subraportare”, a declarat Rose.

Dar CDC și FDA nu vor să dea un răspuns direct la această întrebare și la multe altele pe care ea le-a pus.
 
Rose subliniază faptul că ea folosește mai degrabă date neprelucrate decât date „interpretative”.
 
„Când vorbești despre injectarea a 1 miliard de oameni cu un produs experimental... asociat în mod clar cu apariția unor evenimente adverse, iar cineva îți oferă dovezi solide de cauzalitate, folosind anumite criterii - de exemplu, criteriile Bradford Hill - înseamnă că este timpul să începi să asculți”, a spus ea.
 
„Nu este momentul... să apărăm o narațiune care susține cât se poate de clar că este imposibil ca aceste vaccinuri să provoace vătămări”.

Aceasta a explicat că criteriile Bradford Hill reprezintă un sistem acceptat pe scară largă pentru determinarea cauzalității. Dintre cele 10 criterii din acest sistem, Organizația Mondială a Sănătății cere ca doar cinci să fie îndeplinite pentru a concluziona că un produs provoacă un eveniment advers.

Vaccinul împotriva rotavirusului, de exemplu, a fost retras de pe piață în 1999, pe baza unei analize a datelor din VAERS.
 

În trecut, numărul maxim admis de decese din cauza unui vaccin era de 50.


 
Într-o prezentare recentă, Rose a arătat cum a reușit să îndeplinească 10 din cele 10 criterii Bradford Hill pentru a stabili o legătură de cauzalitate între vaccinuri și evenimentele adverse raportate.

„Dacă vrei să infirmi un efect cauzal, trebuie doar să elimini unul dintre aceste criterii”, a spus ea. „Așadar, de ce nu au făcut asta?”.

CDC și agențiile de reglementare, a spus ea, nu au analizat datele folosind metode testate și reale.
 
„Ei repetă aceste cuvinte: „Nu este posibil ca aceste produse să cauzeze [efecte adverse și decese]”. Chiar râd pe tema asta. Se amuză. Ceea ce, la fel, mă scoate din minți, pentru că [aproape] 24.000 de oameni au murit (conform datelor VARS doar - n.r.) în perioada imediat următoare injectării cu aceste produse.”
 
Un aspect relevant pentru îngrijorarea cu privire la siguranța vaccinurilor este și faptul că Walensky a recunoscut că vaccinurile nu au împiedicat infectarea și transmiterea unei boli care - contrar estimărilor timpurii și alarmante ale OMS - are o rată a mortalității mult sub 1%. Și este aproape de zero în cazul persoanelor care nu au afecțiuni subiacente, precum diabetul sau bolile de inimă. Anthony Fauci a estimat într-un articol publicat în aprilie 2020 în New England Journal of Medicine că tulpina originală din Wuhan era asociată unei rate de 0,01%, adică o zecime din 1%. Deși autoritățile care au promis inițial o protecție de aproape 100% susțin acum doar că vaccinurile reduc gravitatea bolii și previn decesele și spitalizările, varianta omicron a cauzat simptome ușoare atât la cei vaccinați, cât și la cei nevaccinați
 
Mai mult, tratamentele și protocoalele neoficiale, care s-au dovedit a fi eficiente în practica medicală din întreaga lume - susținute de studii de specialitate (aici și aici) - au fost puse în umbră și chiar interzise de promotorii vaccinurilor. 
 
Un lucru important este acela că autorizația pentru utilizare în regim de urgență, în baza căreia au fost distribuite vaccinurile, implică absența unor alternative.
 
„A mințit cu nerușinare”
 
Rose a sesizat schimbul remarcabil de replici de la audierea din Senat din 11 ianuarie dintre senatorul Tommy Tuberville, republican din Alabama, și dr. Rochelle Walensky, în care directorul CDC a evitat întrebarea privind numărul de persoane care au murit din cauza vaccinurilor COVID.
 
Walensky a început prin a subestima importanța datelor VAERS, spunând că o persoană care este lovită de o mașină după ce a fost injectată se consideră a fi deces din cauza unui vaccin. Dr. Anthony Fauci, prezent și el la audiere, a folosit același scenariu atunci când i s-a pus întrebarea. Și niciunul dintre cei doi nu a răspuns direct la întrebare, deși Walensky a promis că va reveni către senator cu „datele”.
 
„Rochelle Walensky este directoarea CDC. Această femeie știe ce se întâmplă în VAERS”, a spus Rose. „Ea a mințit cu nerușinare acolo. Nu acuz. Constat un fapt. Pentru că ea știe în calitate de director. CDC și FDA dețin VAERS”.

Rose a afirmat că, dacă Walensky nu știe răspunsul la această întrebare, „nu ar trebui să fie director al CDC”.
 
În ceea ce privește validitatea datelor VAERS, ea a precizat că, dacă un medic suspectează că un deces are legătură cu un vaccin, acesta trebuie să facă o raportare în VAERS, lucru care durează de obicei aproximativ o jumătate de oră pe acest site.

„Apoi trece printr-un proces de verificare. Acolo lucrează oameni a căror sarcină este să verifice”, a spus ea.
 
Apoi, atunci când datele sunt gata să fie înregistrate final, urmând să devină vizibile pentru toată lumea, persoana care a făcut înregistrarea primește un telefon. Ea a precizat că dr. Peter McCullough, care a făcut o serie de raportări, primește astfel de telefoane.
 
„Dacă datele tale ajung în VAERS, înseamnă că sunt solide. Este o informație reală”, a spus ea. „Și nu e vorba de niște simple date, ci de o persoană. Și este posibil să fie vorba de o persoană decedată”.
 
Rose a atras atenția asupra faptului că cele trei mari sisteme de date despre vaccinuri din lume - VAERS, sistemul Yellow Card din Marea Britanie și EudraVigilance din Uniunea Europeană - au fiecare peste 1 milion de raportări de evenimente adverse legate de vaccinurile COVID.

Și, de asemenea, acestea raportează evenimente adverse diferite de cele observate în trecut, inclusiv dereglări ale ciclurilor menstruale, boli cardiovasculare, tulburări imunologice, cancere și paralizia Bell.

Orbirea este o manifestare frecventă în perioada imediat următoare administrării injecțiilor, a spus ea, la fel ca și miocardita la copii și la tinerii atleți sănătoși.

În ansamblul de date din SUA, a spus ea, există 10.910 tipuri diferite de evenimente adverse.
 
Dar mass-media sistemului, a spus Rose, repetă papagalicește că oamenii care au reacții adverse la vaccinuri nu prezintă decât „frisoane, puțină febră și o oarecare stare de rău”.

„OK, și celelalte 10.907 (reacții)?”, a întrebat ea.
 
În octombrie anul trecut, articolul pe care l-a scris împreună cu dr. Peter McCullough despre datele referitoare la miocardită a fost publicat în revista Current Problems in Cardiology. Ulterior, însă, editorul a „retras temporar” articolul, promițând fie că îl va republica, fie că va oferi o explicație pentru ștergerea lui. Cu toate acestea, Rose a spus că ea și McCullough nu au primit încă o explicație.
 
„Se întâmplă ceva”

Rose a participat în octombrie la o dezbatere a FDA în care reprezentanții agenției au declarat că au aprobat cu anumite rezerve vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru că și-ar fi dorit să aibă acces la el mai întâi copiii cu risc ridicat. Dr. Eric Rubin, redactor-șef al New England Journal of Medicine, a făcut celebra afirmație: „Nu vom afla niciodată cât de sigur este vaccinul dacă nu începem să îl administrăm. Pur și simplu așa stau lucrurile”.

În mărturia din septembrie în fața Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice conexe, pe când acesta examina cererea Pfizer pentru autorizarea dozelor de rapel, Rose a subliniat că în 2021 s-au înregistrat mai multe raportări de decese în VAERS decât în ultimii 10 ani la un loc.
 
Comitetul pentru vaccinuri al FDA urma să voteze marțea trecută dacă va recomanda sau nu autorizarea vaccinului pentru copiii sub 5 ani. Dar FDA a anunțat cu câteva zile înainte că decizia va fi amânată pentru cel puțin două luni, deoarece sunt necesare mai multe date.

Acesta este un semn important, a spus Rose, care arată că lucrurile ar putea lua altă direcție.
 
„Se întâmplă ceva acolo. Ne ținem cu toții respirația sperând că poate am prezentat suficiente date până acum și că, poate, suficient de mulți oameni le-au transmis ceea ce trebuie oamenilor potriviți”, a spus ea.

„Sau poate că încep să se trezească conștiințele unor oameni”.
 
Copiii, care statistic nu sunt expuși deloc riscului de a muri din cauza COVID-19, nu trebuie să fie vaccinați împotriva acestui virus, a subliniat Rose.
 
„Întrebați orice imunolog, orice vaccinolog, orice persoană care știe ceva despre epidemiologie, imunologie, dinamică virală. Orice persoană care știe ce înseamnă de fapt imunitatea de turmă”, a spus ea. „Să fim serioși!...”
 
Referindu-se la protestul șoferilor de camion canadieni, Rose i-a descris ca fiind „un val de oameni uniți în dorința de a pune capăt acestei situații”.

„[Autoritățile] nu vor putea continua să ascundă datele legate de evenimentele adverse”, a spus ea.

„În curând vor fi atât de evidente - cred că, probabil, până în toamna acestui an - încât nimeni nu va mai putea ascunde lucrurile.”

Urmăriți aici interviul VIDEO realizat de WND cu Jessica Rose: