ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru o a patra doză a serurilor Covid de la ModeRNA și Pfizer pentru toți americanii în vârstă de peste 50 de ani, un reprezentant al FDA a declarat că o a CINCEA doză ar putea fi cerută la toamnă.

„Nu vreau să șochez pe nimeni, dar s-ar putea să fie nevoie ca populația să facă un rapel suplimentar la toamnă, împreună cu o campanie de rapel mai generală, dacă aceasta va avea loc, deoarece s-ar putea să fie nevoie să trecem la acoperirea unei variante diferite”, a declarat dr. Peter Marks, șeful centrului FDA care reglementează vaccinurile, în cadrul unei convorbiri telefonice din 29 martie.

Noua autorizație pentru utilizare de urgență (EUA) a fost dată de FDA pentru o a patra doză pentru americanii cu vârsta de peste 50 de ani și pentru o a cincea doză pentru copiii cu vârsta mai mare de 12 ani care au sistemul imunitar slăbit. Dozele de rapel de la ModeRNA și Pfizer vizează tulpina de SARS-CoV-2 care a circulat la începutul anului 2021. De atunci au apărut mai multe tulpini care au devenit dominante în SUA, Omicron fiind cea mai recentă, subliniază The Epoch Times.

Moderna și Pfizer testează formule de vaccin care, chipurile, vizează în mod specific Omicron.

„S-ar putea să se ia decizia ca, mai degrabă decât ceea ce avem în prezent, vaccinurile pe care le avem în prezent - care se numesc vaccinuri împotriva virusului prototip -, să trecem la un vaccin care este fie împotriva uneia dintre variante - fie că este Omicron, Beta sau Delta, sau altceva, nu pot spune acum că este în discuție -, fie că este un amestec de diferite variante”, a spus dr. Peter Marks. „Dar este posibil ca oamenii să fie nevoiți să facă un alt vaccin”.

FDA a autorizat dozele de rapel învechite pentru că autoritățile de reglementare au considerat că făcând acest lucru ar putea salva vieți și pentru că va dura probabil câteva luni pentru a discerne dacă un rapel specific variantei Omicron funcționează, a adăugat el.

„Și, de fapt, nu este încă clar care ar trebui să fie rapelul optim”, a spus Marks.

Chestiunea va fi discutată în cadrul unei întâlniri din 6 aprilie cu comitetul consultativ de experți al FDA.

Unii experți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la injectarea repetată a oamenilor cu vaccinuri COVID-19. Îngrijorările provin în parte din faptul că principalele vaccinuri sunt construite pe o tehnologie, ARN-ul mesager, care nu a fost niciodată autorizată pentru utilizare înainte de pandemie, alții remarcând că alte vaccinuri oferă o protecție suficientă prin injecții administrate anual sau la intervale mai puțin frecvente.

În cazul în care se administrează rapeluri repetate, „vom sfârși prin a avea potențiale probleme cu răspunsul imunitar, iar răspunsul imunitar ar putea sfârși prin a nu fi atât de bun pe cât ne-am dori, așa că ar trebui să fim atenți să nu supraîncărcăm sistemul imunitar cu imunizări repetate”, a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinuri din cadrul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), cu ocazia unei ședințe de informare din ianuarie.

Dr. Robert Malone, care a contribuit la inventarea tehnologiei ARNm, a declarat că cercetările pe care le-a analizat indică faptul că vaccinurile pot duce la imunodepresie, o stare în care sistemul imunitar natural al organismului este slăbit împotriva tuturor tipurilor de infecții și boli.

„Acesta este riscul asociat cu această strategie de repetare a rapelurilor”, a declarat el pentru The Epoch Times.

Prezentându-i-se observațiile lui Marks, Malone a spus că acestea sunt „pure speculații nefondate”.

„Aceasta este o declarație anticipativă. Nu există nicio bază științifică pentru a o evalua. Și este nepotrivit ca FDA să speculeze în acest fel, în opinia mea”, a afirmat dr. Malone.