Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că Secția de investigare a magistraților este constituțională, anunță antena3.ro.

CCR a discutat sesizarea PNL și USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaționalizarea Secției de investigare a magistraților. 

În decembrie 2018, PNL și USR au sesizat CCR în privința proiectului de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 90/2018 referitoare la operaționalizarea Secției de investigare a magistraților. 

„Avem motive atât cu privire la modul în care a fost adoptată această OUG, precum și modalitatea exactă în care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG. Am solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu un număr de patru întrebări preliminarii, care, sperăm noi, odată trimise Curții Europene și Curtea Europeană pronunțându-se asupra acestor întrebări, va lămuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi dacă raportul MCV, rapoartele din desfășurarea activității de monitorizare, control și verificare al nostru sunt obligatorii", explica, atunci, deputatul liberal Ioan Cupșa. 

Deputatul USR Stelian Ion preciza că partidul său consideră recomandările din rapoartele MCV obligatorii pentru România.