ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a României urmează să discute joi sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei în legătură cu legea care obligă producătorii agricoli să raporteze lunar stocurile, potrivit Agerpres.

USR a precizat, într-un comunicat de presă, că obligația acestor raportări "va permite grupurilor de interese conectate la instituțiile statului să intre în posesia unor informații cu caracter de secret comercial și să facă averi, prin speculă și manipularea prețurilor, în timp ce producătorii români își vor pierde puterea de negociere".

Legea încalcă prevederile constituționale legate de libertatea economică și de protecția concurenței loiale, se arată în sesizarea la Curte.

De asemenea, se menționează că "propunerea legislativă este nejustificată și nefundamentată, iar expunerea de motive încalcă normele de tehnică legislativă, deoarece nu respectă principiul securității juridice, previzibilității și clarității normelor".
 
Conform sursei citate, proiectul de lege are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri pentru crearea cadrului legislativ care să vizeze raportarea stocurilor la produsele agricole și alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii la nivel național și comercianți, în contextul unei situații conflictuale, de criză sau de urgență.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews