ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC) au amânat ședința stabilită pentru data de 18 iunie pentru analizarea raportărilor privind tinerii de sex masculin care au suferit inflamații cardiace după ce au făcut „vaccinurile” Covid de la Pfizer și ModeRNA, din cauza nou-decretatei sărbători naționale Juneteenth (prescurtarea de la „June Nineteenth” - 19 iunie marchează eliberarea, în 1865, a ultimilor sclavi din Texas și sfârșitul oficial al sclaviei în Statele Unite), în urma promulgării legii de către Joe Biden săptămâna aceasta, joi, fapt considerat drept o victorie a mișcării Black Lives Matter, informează The Daily Mail.

Pe site-ul său, agenția a precizat că tema va fi dezbătută săptămâna viitoare de Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (ACIP), în cadrul unei întâlniri programate anterior. Nu se precizează cu ce ar fi impietat sărbătoarea de pe 19 iunie o ședință care ar fi trebuit să se țină cu o zi înainte.

„Întâlnirea COVID-19 din 18 iunie 2021 se reprogramează datorită sărbătoririi Zilei Naționale de Independență din 19 iunie (Juneteenth)”, se arată într-un comunicat. „Discuția va fi reprogramată și va fi integrată în cadrul reuniunii ACIP din 23-25 iunie”. 

ACIP urma să discute despre cele 300 de cazuri de inflamație cardiacă, cunoscută sub numele de miocardită, survenite în rândul băieților vaccinați Covid cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Nu se așteaptă ca ACIP să se pronunțe prin vot asupra vreunui aspect referitor la implementarea vaccinurilor, însă ar putea emite o actualizare privind siguranța vaccinurilor Covid, riscurile de miocardită și o analiză a raportului risc-beneficiu asociat vaccinurilor Covid administrate adolescenților și adulților tineri.