ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Subcomisia selectivă a Camerei Reprezentanților din SUA pentru pandemia de coronavirus vrea să afle mai multe despre planurile CDC de a recomanda vaccinuri anuale împotriva COVID-19, scrie The Defender.

În timpul unui interviu acordat în luna iulie pentru Spectrum News, directorul CDC, Mandy Cohen, a declarat că "anticipează că COVID va deveni similar cu vaccinurile antigripale, în care ... îți faci vaccinul antigripal anual și îți faci vaccinul anual COVID".

Ca parte a investigației Camerei Reprezentanților privind mandatele și politicile federale de vaccinare COVID-19, săptămâna trecută, reprezentantul Brad Wenstrup (R-Ohio) i-a trimis o scrisoare lui Cohen, în care se afirmă următoarele

"Nu este clar dacă știința susține o astfel de recomandare. Dacă această recomandare anticipată a CDC va avea loc, aceasta va marca o schimbare semnificativă în politica și îndrumările federale cu privire la vaccinurile COVID-19 și la modul în care acestea sunt utilizate".

Wenstrup a solicitat toate documentele și comunicările referitoare la orice recomandare anuală - "sau orice altă iterație bazată pe timp" - pentru vaccinurile de rapel COVID-19, inclusiv corespondența dintre sau între CDC, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (care face, de asemenea, obiectul investigației subcomisiei), Casa Albă, Fundația CDC, contractanții CDC și orice alte părți interesate de CDC.

Pfizer, Moderna și Novavax urmează să lanseze în septembrie noi vaccinuri COVID-19 cu tulpină unică care vizează subvarianta Omicron XBB.1.5. Aceste vaccinuri nu au fost încă aprobate de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), dar producătorii urmează recomandările din 15 iunie ale Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice conexe (VRBPAC) al FDA.

Comitetul format din 21 de consilieri independenți a votat în iunie în unanimitate că orice nou vaccin ar trebui să protejeze împotriva unei singure tulpini a virusului - o diferență față de vaccinurile bivalente disponibile - și ar trebui să vizeze una dintre cele trei subvariante Omicron care circulă în prezent, inclusiv XBB.1.5.

Varianta XBB.1.5 s-a răspândit la nivel global în primul trimestru al anului 2023, ajungând să domine în America de Nord, iar în alte părți ale lumii până în aprilie, potrivit documentului de informare al FDA pentru reuniunea din iunie.
'Nu știm cu adevărat care este sezonul COVID'

Consilierii FDA și-au exprimat în ianuarie îngrijorarea cu privire la trecerea la un program anual pentru vaccinurile COVID-19. Spre deosebire de gripă, care prosperă în lunile de iarnă, răspândirea COVID-19 s-a dovedit a fi neregulată, mutând în mod constant în noi variante.

Dr. Mark Sawyer, profesor de pediatrie clinică la Universitatea din California, San Diego, a declarat pentru CNBC că descrierea COVID-19 ca fiind sezonieră "ar putea fi problematică", deoarece "nu știm cu adevărat care este sezonul COVID".

Dr. Peter McCullough, autorul cărții "The Courage to Face COVID-19: Prevenirea spitalizării și a morții în timp ce luptăm împotriva complexului biofarmaceutic", a declarat pentru The Defender:

"Boala respiratorie COVID-19 este acum ca o răceală ușoară. Nu există un tipar sezonier. Vaccinurile COVID-19 nu au reușit să oprească transmiterea sau să protejeze împotriva spitalizării și a deceselor.

Produsele de pe piață au o eficacitate teoretică de mai puțin de șase luni. Vaccinurile anuale COVID-19 nu au nicio indicație clinică, nicio necesitate medicală, nu sunt durabile timp de 12 luni și nu au fost niciodată testate pentru a fi utilizate în cadrul unui program anual.

La 7 decembrie 2022, în cadrul unui grup de experți în vaccinuri din Senatul SUA, am cerut ca toate vaccinurile COVID-19 să fie retrase de pe piață, deoarece nu sunt sigure pentru uz uman. Nu a existat nicio obiecție la această mărturie din partea oficialilor din domeniul sănătății publice."

NBC News a relatat că Dr. Peter Marks, cel mai înalt responsabil cu reglementarea vaccinurilor din cadrul FDA, a recunoscut în timpul unei reuniuni a comitetului consultativ al FDA din ianuarie că "simplificarea programului de vaccinare COVID-19 pentru a fi exact ca cel împotriva gripei ar putea să nu fie posibilă".

Pfizer speră altceva. Directorul științific al companiei farmaceutice, Dr. Mikael Dolsten, crede că un vaccin anual COVID-19 ar îmbunătăți sentimentul de vaccinare, declarând la CNBC că publicul a devenit nemulțumit de mandate în primele etape ale pandemiei.

El a spus:

"Din nefericire, unii oameni văd vaccinurile ca făcând parte din acestea [mandatele].

"Mă gândesc la asta ca la introducerea centurilor de siguranță pentru mașini. Oamenii nu au vrut să le poarte la început, dar cu timpul au realizat cât de mult îi protejează centurile de siguranță. [...]  [...] 

[...] 

Directorul CDC "foarte îngrijorat” de faptul că părinții nu-și vaccinează copiii

Pe lângă ambiguitatea legată de programarea vaccinului COVID-19, nu există un consens între experții medicali cu privire la pacienții cărora li s-ar recomanda o injecție anuală.

Dr. Paul Offit, cercetător în domeniul vaccinurilor, profesor de pediatrie în cadrul Diviziei de Boli Infecțioase de la Spitalul de Copii din Philadelphia și membru al VRBPAC, a contestat nu numai modelul anual, ci și administrarea vaccinurilor COVID-19 la grupurile cu risc scăzut.

Offit a declarat pentru CNN:

"Dacă scopul vaccinului este cel declarat, care este protecția împotriva bolilor grave, chiar aveți nevoie de un vaccin anual pentru persoanele sănătoase care au mai puțin de 75 de ani? Adică, acesta este modelul gripei? Pentru că eu aș spune că nu ar trebui să fie".

Grupurile de apărare a sănătății și medicii se opun autorizării vaccinurilor cu ARNm la copiii mici și la bebeluși. Până la 28 iulie - când au fost actualizate ultima dată datele în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) - au existat 6 591 de rapoarte de evenimente adverse în urma vaccinării cu COVID-19 la copii cu vârsta sub 6 ani.

Cohen a declarat că este "foarte îngrijorată de faptul că părinții nu vaccinează copiii", declarând pentru Spectrum News: "Există o mulțime de alte lucruri care sunt dificile ca părinți și pe care nu le putem face. Acesta este unul pe care îl putem face pentru a ne proteja copiii".

McCullough l-a descris pe Cohen ca fiind "complet înrădăcinat în complexul bio-farmaceutic" și "de partea greșită a fiecărei intervenții de sănătate publică în caz de pandemie".

Jeffrey A. Tucker, fondator și președinte al Institutului Brownstone, a declarat că cariera lui Cohen a fost punctată de "campanii de frică sfâșietoare, pseudoștiință și propagandă", adăugând că "a trecut cu brio toate cele trei teste de conformitate: închiderea, mascarea și mandatele de vaccinare".

Reducerea încrederii în vaccinuri și în CDC îl îngrijorează pe Cohen, care intenționează să reabiliteze această încredere concentrându-se pe "transparență, execuție și construirea de relații cu publicul, liderii din domeniul sănătății și politicienii".

Un sondaj realizat de Școala de Sănătate Publică Harvard T.H. Chan School of Public Health, publicat în revista Health Affairs, a constatat că aproximativ un sfert dintre americani au încredere mică sau deloc în CDC pentru informații despre sănătate, inclusiv 10% care nu au încredere deloc în agenție.

În prezent, CDC recomandă ca seria primară de vaccinuri ARNm, sau primele două doze ale vaccinului actualizat să fie administrate la câteva săptămâni distanță, urmate luni mai târziu de o injecție de rapel. FDA și-a actualizat ghidul pentru aceste injecții în august 2022 pentru a conține o formulă bivalentă care vizează tulpina virală originală plus subvariantele BA.4 și BA.5 Omicron.

Pfizer lucrează la un vaccin combinat gripă/COVID-19, care ar trebui să fie disponibil după 2024. Moderna lucrează, de asemenea, la un vaccin "combinat gripă-COVID de nouă generație". Alți producători de vaccinuri îi urmează exemplul.