ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-au actualizat orientările privind vaccinul Covid pentru persoanele imunocompromise, stabilind că acestea sunt eligibile pentru a primi o doză de rapel a vaccinului Covid după o perioadă de minimum șase luni de la finalizarea schemei primare de vaccinare, care includea o a treia doză, informează The Defender.

Adulții imunocompromiși care au fost injectați cu a treia doză de vaccin Covid de la Pfizer-BioNTech sau Moderna vor deveni eligibili pentru o a patra, la șase luni după ce au primit cea de-a treia doză, potrivit CDC.

CDC și-a actualizat luni, pe șest, orientările privind vaccinul Covid pentru persoanele imunocompromise.

„În astfel de situații, persoanele care sunt moderat și grav imunocompromise pot primi un total de patru doze de vaccin”, a patra doză urmând să fie administrată la cel puțin șase luni după cea de-a treia, se arată în noile orientări ale CDC.

În luna august, CDC a autorizat o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna, pe bază de ARNm - dar nu și de vaccin cu adenovirus de la Johnson and Johnson (J&J) - pentru anumite persoane imunocompromise, cu vârsta de minimum 18 ani.

Cu toate acestea, o a treia doză este acum considerată parte a schemei primare, mai degrabă decât un rapel.

Persoanele imunocompromise cărora li s-a administrat o a treia doză de vaccin cu ARNm pot face a patra injecție cel mai devreme în februarie. Agenția a precizat că oamenii ar putea alege acest rapel din oricare dintre cele trei vaccinuri Covid disponibile în SUA, inclusiv J&J.

Noile recomandări au specificat, de asemenea, că o a patra doză de vaccin Moderna ar trebui să fie jumătate din doza normală și că adulții imunocompromiși care au făcut injecția J&J ar trebui să primească o altă doză din oricare dintre cele trei mărci de vaccin, la cel puțin două luni de la injecția inițială.

Cercetările arată că persoanele cu un sistem imunitar compromis nu au un răspuns imunitar adecvat în urma vaccinării, iar scopul celei de-a treia doze a fost de a le crește nivelul de imunitate până la cel observat la persoanele cu un sistem imunitar normal după două doze.

Scopul celei de-a patra doze este de a „combate scăderea imunității”. Aceasta ar urmări același scop ca și o doză de rapel administrată persoanelor fără deficiențe imunitare la șase luni după ce au fost vaccinate inițial.

Unii experți sunt îngrijorați de efectele administrării unei a patra doze de vaccin la populația imunocompromisă, aceasta nefiind studiată din punct de vedere al siguranței sau eficacității și nefiind aprobată de FDA sau de consilierii pe probleme de siguranță a vaccinurilor din cadrul CDC.

„Dozarea vaccinurilor Covid-19 ridică îngrijorări în ceea ce privește acumularea proteinei spike în corpul uman”, a declarat Dr. Peter McCullough, consultant și cardiolog.

De asemenea, Dr. Brian Hooker, directorul științific al Children's Health Defense și profesor de biologie la Universitatea Simpson, a declarat pentru The Defender:

„Deși CDC recomandă acum o a patra doză de vaccin Covid-19, ne aflăm pe un teritoriu neexplorat din punctul de vedere al eficacității vaccinului și a evenimentelor adverse. Provocarea la nesfârșit a unui sistem imunitar sensibilizat cu același agent patogen ar putea duce la o creștere exponențială a vătămărilor provocate de vaccin cu fiecare injecție suplimentară”.