ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este gazda unei conferințe cu lansare de carte, realizate de profesorul Constantin Barbu, la Academia Tomitană.
 
Academia Tomitana deschide manifestările dedicate Zilei Naționale a Lecturii (15 februarie) prin conferința „Ce putere mai are Cartea” organizată luni, 14 februarie, de la ora 13.00, în Sala Magna a Palatului Arhiepiscopal din Constanța (str. Arhiepiscopiei, nr. 23). Aceasta va fi susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și cu participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În cadrul evenimentului au fost lansate peste 100 de volume din Biblioteca Eminescu și din Monumenta Romaniae Historica.

Colecția Monumenta Romaniae Historica a depășit deja primele 250 de volume din cele peste 1000 de volume care se vor tipări. Luni au văzut lumina tiparului volume din sfinții dobrogeni Dionysius Exiguus și Ioan Cassian. Majoritatea manuscriselor publicate sunt mai vechi de 1000 de ani.

Evenimentul este organizat de Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța. VIDEO:
 

 
Zecile de volume din Biblioteca Eminescu, lansate astăzi: