ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 20.04.2021, Coaliția STOP 5 G România a participat la sesiunea de audieri din Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din SENAT pe tema „Problematicile implementării 5G în România”.

La audieri a fost invitat și domnul Dumitru Fornea, Membru al Comitetului Economic și Social European, Secțiunea pentru Transporturi, Energie și Societatea Informațională (TEN), Raportor pentru avizul CESE: „The societal and ecological impact of the 5G ecosystem”.

Dat fiind faptul că suntem o coaliție formată din peste 80 de organizații neguvernamentale civice și zeci de mii de cetățeni din întreaga țară, coroborat cu faptul că problematica 5G e complexă si multisectorială, inclusiv la nivel de siguranță națională, am solicitat să se acorde cuvântul, în ordinea de mai jos, a următorilor zece reprezentanți ai Coaliției STOP 5G România (5 în sala, 5 online), care urmau a prezenta concis și specific aspectele societale semnalate în prezentarea-preambul trimisă Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației din SENAT, pe 13.04.2021.

Din motive tehnice și organizatorice, doar o parte din reprezentanții Coaliției STOP 5G România au putut lua cuvântul, motiv pentru care vor urma și alte audieri în care se vor putea prezenta parlamentarilor punctele de vedere și amendamentele societății civice la legislația destinată permiterii și facilitării 5G.

Reprezentanții Coaliției STOP 5G ROMÂNIA care au depus și cerere de ANCHETĂ ȘI CONTROL PARLAMENTAR LA ANCOM, nr. înregistrare LXIX/59/20.04.2021 sunt:

ÎN SALĂ - Asociația Centrul de Cercetare și Dezvoltare AXIO - Mădălina Apostol – inginer - contextul național și european al implementării 5G – implementare precaută și responsabilă versus implementare abuzivă „pe repede înainte”, prin abuzuri în forma continuată înfăptuite de ANCOM și de Guvern pentru a forța implementarea 5G, viciind consimțământul proprietarilor ale căror resurse (frecvențele, datele și imobilele) vor fi exploatate de industria comunicațiilor la 5G.

ÎN SALĂ - Simion Dascălu – inginer pilot - abuzurile industriei telecom din teritoriu prin lipsa diagramelor de emisie necesare instalării elementelor radiative - sporurile de toxicitate aferente radiațiilor de radiofrecvență, dovada nocivității 5G pentru populație.

ONLINE - Asociația Pro Consumatori - Adrian Vornicu – specialist bioelectronică - sănătatea publică amenințată de standardele frauduloase de protecție a populație la radiații electromagnetice de radiofrecvență.

ONLINE- Asociația Medici pentru Consimțământ Informat - Dumitru Badilă - medic militar, impactul devastator asupra sănătății al poluării electromagnetice proliferat de 5G – hipersensibilitatea electromagnetică

ONLINE - Asociația de proprietari Porii 144 Florești Cluj - Ioana Coman – inginer - Suveranitatea datelor în contextul vulnerabilităților cibernetice masive din rețeaua 5G - IoT și IoB.

ONLINE - Asociația Civică DREPTATE - Tiberiu Galambos- inginer - apărarea și suveranitatea națională - tehnologia 5G, armă cu microunde.

ÎN SALĂ - Angela Negrotă - jurist - încălcarea drepturilor și libertăților constituționale prin implementarea unei tehnologii invazive, nereglementate și nesigure.

ÎN SALĂ - Asociația Angel, Eugen Lucan – asistent social - impactul social - categoriile vulnerabile - interesul superior al copiilor.

ÎN SALĂ - Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților, Adrian Aciu - psiholog - încălcările normelor legislative, proiectele de lege înaintate spre Parlament: proiectul de lege pentru SIGURANTA 5G si proiectul de lege pentru INFRASTRUCTURA necesara retelelor 5G.

ONLINE - Starea de Libertate, Pompiliu Diplan - inginer si filosof - tehnoetica - lipsa legislației necesare să protejeze confidențialitatea, identitatea, libertatea alegerii și egalitatea oamenilor (inclusiv dreptul la libertate cognitivă) în contextul Inteligenței Artificiale, algoritmi și interfețele creier-computer proliferate de 5G, pentru care, dealtfel, 5G este exclusiv necesar.

Înregistrările video și audio ale luărilor de cuvânt din 20.04.2020 vor fi publicate în curând pe canalul youtube (https://www.youtube.com/channel/UCeNg7s-8pQH6XKQZSJo7SIg) și facebook STOP 5G ROMÂNIA (https://www.facebook.com/stop5gromania).

Luările de cuvânt au avut ca suport argumentativ și probatoriu o vastă documentație sub forme de arhive digitale depuse comisiilor de raport din Senat care au avut în perioada 2020-2021 în lucru analize și decizii cu caracter legislativ privitoare la implementarea 5G în România, dar și o prezentare sintetică solicitată de către membrii Comisiei de comunicații și tehnologia informației din Senat.
 
Vom reveni pe această temă!