ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un mesaj video transmis poporului austriac cu ocazia mitingului organizat la Viena în data de 20 noiembrie 2021, dar care este valabil și pentru noi, cunoscutul virusolog Geert Vanden Bossche i-a îndemnat pe oameni să nu cedeze presiunii de a se vaccina, explicând că nevaccinații beneficiază de o imunitate înnăscută, care trebuie doar întărită, pentru a face față cu succes infectării cu virusul SARS-CoV-2 și cu orice variantă a acestuia. Bossche a avertizat în mod deosebit împotriva vaccinării copiilor, indicând efectele nefaste ale anticorpilor vaccinali asupra imunității lor înnăscute. Redăm mai jos transcrierea discursului său:

„Numele meu este Geert Vanden Bossche. Am studiat medicina veterinară și, ulterior, m-am specializat în virusologie și biologie moleculară. Am lucrat mult timp în mediul academic. Am făcut un doctorat în virusologie. Apoi am intrat în industria vaccinurilor, unde am activat mai mulți ani. Lucram la etapa finală de dezvoltare, foarte aproape de produsul finit, precum și în departamentul de cercetare. M-am alăturat apoi Fundației Bill și Melinda Gates - unde am lucrat în principal la dezvoltarea de noi vaccinuri și de noi modele de vaccinuri destinate combaterii unor boli împotriva cărora nu putem lupta cu vaccinurile noastre actuale. Am lucrat, de asemenea, în cadrul Alianței globale pentru vaccinuri și imunizare (GAVI). Iar în prezent sunt consultant în industria biotehnologică.
 
Am ajuns să mă implic serios în această pandemie și am fost fascinat în special de interacțiunea dintre virus și sistemul imunitar la nivel de populație, precum și de dinamica evolutivă a virusului, de modul în care acesta reacționează la sistemul imunitar. De exemplu, atunci când facem vaccinări în massă. Aceasta a fost îngrijorarea mea încă de la început. Vaccinăm masiv în plină pandemie, împotriva unui virus extrem de mutabil, dându-i astfel virusului șansa de a se sustrage răspunsului imunitar.

În primul rând, aș dori să spun că criza COVID a fost gestionată fundamental greșit de un număr de oameni - care au crezut că vor putea înșela virusul și capacitatea sa evolutivă, înlocuind știința și imunologia cu măsuri absurde. Primul lucru pe care aș dori să îl subliniez: Boala COVID-19 nu este o boală a oamenilor sănătoși. Oamenii cu o stare bună de sănătate sunt înzestrați din naștere cu un sistem imunitar sănătos și pot face față fără probleme mai multor virusuri respiratorii. Aceste persoane nu numai că sunt protejate împotriva bolii, dar pot chiar, în multe cazuri, să prevină infectarea. 
 
Aceștia sunt oameni care pot contribui la imunitatea sterilizantă și la imunitatea de turmă, ceea ce este foarte, foarte important. Așadar, prima lecție: Niciodată, NICIODATĂ - să nu permiteți ca nimeni și nimic să interfereze cu sistemul vostru imunitar înnăscut sau să îl suprime. Voi înșivă puteți greși, neducând o viață sănătoasă, fapt ce vă va suprima imunitatea înnăscută. Dar, mai rău decât atât, anticorpii vaccinali - anticorpii induși de vaccinurile actuale - vă suprimă imunitatea înnăscută.  Acești anticorpi vaccinali nu o pot înlocui, deoarece știm că anticorpii vaccinali își pierd eficacitatea împotriva virusului. Ei devin din ce în ce mai puțin eficienți și, după cum știm, spre deosebire de imunitatea înnăscută și de anticorpii înnăscuți, nu pot preveni infectarea. Ei nu pot steriliza virusul și, prin urmare, nu contribuie la imunitatea de turmă.
 
Acest aspect este foarte, foarte important, mai ales în cazul copiilor. Imunitatea înnăscută a copiilor poate fi ușor suprimată de anticorpii vaccinali, deoarece copiii sunt, după cum îi numim noi, „naivi din punct de vedere imunologic”. Anticorpii lor sunt atât de tineri și atât de naivi încât pot fi ușor dominați de anticorpii vaccinali. Acești anticorpi înnăscuți îi protejează pe copiii mici de mai multe boli diferite. Prin urmare, suprimarea imunității lor înnăscute - fapt ce le împiedică protecția împotriva acestor boli, înlocuind-o cu anticorpi vaccinali, care nu au -- sau poate au, totuși, o oarecare eficacitate împotriva formei severe a bolii COVID-19 -- dar nu și împotriva tuturor acestor alte boli, este un lucru foarte, foarte rău. În plus, este foarte clar - dacă suprimăm acest anticorp înnăscut la copii - acest lucru ar putea duce chiar la boli autoimune. Există explicații imunologice și un mod rațional de a lămuri acest lucru. Așa ceva este absolut inadmisibil! Nu putem să ne injectăm copiii cu aceste vaccinuri
 
Suprimarea imunității înnăscute este deja o problemă la persoanele vaccinate, iar acestea vor întâmpina reale dificultăți în a controla o mulțime de boli. Nu doar COVID-19, ci și alte boli. Va fi nevoie de o schimbare fundamentală și foarte drastică a strategiei și a măsurilor de ajutorare a persoanelor vaccinate. Sunt cu sufletul alături de cei vaccinați. Trebuie să îi ajutăm cât mai mult posibil, deoarece vor avea nevoie de un tratament complex, în multe cazuri. Desigur, anticorpii lor înnăscuți - datorită faptului că au fost deja antrenați - sunt, de obicei, mai rezistenți la anticorpii vaccinali decât anticorpii înnăscuți - tineri și naivi - ai copiilor. Cu toate acestea, anticorpii vaccinali exercită o presiune și asupra imunității lor înnăscute, ceea ce înseamnă că stimularea lor - prin administrarea unei a treia doze - este ceva complet nebunesc! Aceasta nu va face decât să crească și mai mult presiunea imunitară a anticorpilor vaccinali asupra imunității lor înnăscute. Prin urmare, stimularea lor [prin rapeluri] este nebunie curată! Este periculoasă și nu ar trebui să se facă!
 
Dar ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate? Avem trei categorii de persoane nevaccinate:

  • Există oameni care nu au simțit niciodată nimic. Care au trecut prin această pandemie și nu au avut nici un fel de boală. Aceasta este prima categorie - cel mai probabil, aceștia sunt pur și simplu protejați de anticorpii lor înnăscuți, care fac o treabă atât de fantastică, încât neutralizează virusul imediat ce acesta ajunge la ei și nu simt nimic.
  • Există oameni care au făcut o formă ușoară a bolii. Nu au avut nevoie să stea la pat, dar nu s-au simțit bine și au avut simptomele descrise ca fiind „boală ușoară”. 
  • Există oameni care au făcut, într-adevăr, boala și uneori chiar forme grave. Dar s-au vindecat.
Toți acești oameni ar fi, în mod normal, complet protejați împotriva bolii și se poate demonstra, fie direct, fie indirect - nu voi intra în detalii de ordin imunologic -, dar se datorează, direct sau indirect, și imunității înnăscute. Deoarece chiar și la persoanele care se îmbolnăvesc, infecția sau boala lor sunt atenuate de prima linie de apărare imunitară, care este imunitatea înnăscută. Asta înseamnă, aș spune, că, în mod normal, sunt protejați împotriva bolii.

Dar ce se întâmplă acum? Ne confruntăm cu un alt fel de pandemie. Acum, există o presiune infecțioasă ridicată din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă și continuă să circule. Motivul pentru care această variantă Delta este dominantă este vaccinarea în massă. Am pus atât de multă presiune asupra virusului încât acesta a selectat cel mai bun candidat care poate trece peste această presiune imunitară. Din cauza acestei presiuni infecțioase - și acest lucru poate fi dovedit și imunologic - acești oameni au acum o anumită presiune asupra imunității lor înnăscute. Asta înseamnă că imunitatea înnăscută este complet suprimată? Nu. Înseamnă că aceste persoane își pierd complet capacitatea de a se apăra împotriva virusului prin intermediul imunității lor înnăscute? Nu. Înseamnă, de exemplu că:
 
  • Persoanele care nu au prezentat niciun simptom, pot face acum o formă ușoară de boală.
  • Persoanele care au avut o formă ușoară de boală, pot acum să facă o formă moderată. Da, este posibil să stea una sau două zile la pat.
  • Persoanele care s-au vindecat de boală, pot fi mai predispuse la alte boli. De exemplu, la gripă sau la răceala obișnuită. Dar, ceea ce e foarte, foarte important este că sunt cu toții protejați. Toți sunt încă protejați împotriva formelor grave de boală și majoritatea vor fi protejați împotriva formelor foarte ușoare sau moderate de boală.
Prin urmare, nu se pune problema ca persoanele care nu sunt vaccinate să fie afectate grav de boală, cu trei condiții:
 
  • Să rămână, pentru numele lui Dumnezeu, nevaccinați!  Ar trebui să rămână nevaccinați.
  • Să aibă grijă de imunitatea lor înnăscută. Adică, ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor. Oamenii ar trebui să scape de grăsime, ar trebui să facă exerciții fizice. Pot lua vitamine, suplimente care să le stimuleze imunitatea înnăscută. Ar trebui să aibă o viață sănătoasă și un stil de viață sănătos. Acum este momentul să faceți acest lucru! Vă garantez, dacă faceți acest lucru și nu sunteți vaccinați, veți fi feriți de forme grave fără niciun vaccin. Dimpotrivă, vaccinul ar face contrariul.
  • A treia condiție, bineînțeles, pentru a valorifica la maximum acești trei pași: nu trebuie să aveți boli subiacente. Oare vom discrimina aceste persoane? Bineînțeles că nu! Ar trebui, oare, aceste persoane cu boli subiacente, a căror imunitate înnăscută este compromisă, să se vaccineze? Nu! Nici măcar aceste persoane nu ar trebui să se vaccineze, deoarece le va suprima și mai mult imunitatea înnăscută. Știm că anticorpii vaccinali își pierd din ce în ce mai mult eficacitatea. Ce ar trebui să facă aceste persoane? Sunt în pericol, firește, și o voi spune: nu vor rezista presiunii infecțioase ridicate care se manifestă în prezent din cauza variantei Delta. Aceste persoane ar trebui să respecte, totuși, pe cât posibil, măsurile de prevenire a infecției și să fie atente la persoanele cu care intră în contact. Și, mai ales, și nu vreau să îi discriminez pe cei vaccinați, dar ar trebui să evite în special contactele cu cei vaccinați, în acest moment. Vaccinații sunt acum persoanele - și nu există nicio îndoială în această privință - care reprezintă, realmente, un fel de teren de reproducere pentru virus. Este necesară o protecție suplimentară a celor care au boli subiacente. Nu-i vaccinați, dar feriți-i de expunerea la o presiune infecțioasă ridicată.
În concluzie, mai întâi de toate, ce ne spune știința? Știința ne spune că imunitatea înnăscută, și nu imunitatea indusă de vaccin, este cea care ne va proteja. Pentru cei care sunt interesați să afle mai multe, voi fi intervievat de Del Bigtree în cadrul emisiunii „The Highwire”, unde voi explica foarte clar acest lucru din punct de vedere imunologic.
 
În al doilea rând, este important ca oamenii să nu mai fie îngrijorați în privința persoanelor la care sunt expuși sau cu care intră în contact. Oare aceste persoane mă pot contamina sau mă pot infecta de la ele? Nu este bine să ne punem astfel de întrebări, pentru că acestea duc la discriminare. Nu are sens. Ceea ce trebuie să ne preocupe este cum ne putem proteja. Aceasta este întrebarea-cheie. Nu putem evita expunerea, este imposibil. Cum ar trebui să ne protejăm? Aceasta este întrebarea-cheie. 
 
În al treilea rând, știu că sunteți cu toții îngrijorați cu privire la libertatea voastră. În privința lockdown-urilor etc. Pentru ce ar trebui să luptați? Singura luptă pe care ar trebui să o duceți este lupta pentru sănătatea voastră. Nu lupta împotriva altor oameni. Lupta pentru sănătatea voastră, pentru a nu vă vaccina. Nu vă faceți prea multe griji în legătură cu măsurile care sunt implementate acum. Vă spun și sunt sigur. Sunt 100% sigur: această situație nu poate dura mult timp. Vedem deja că procentul de persoane spitalizate din rândul celor vaccinați este acum în continuă creștere. Asta în vreme ce, odată cu antrenarea sistemului imunitar înnăscut și cu o mai mare expunere la virus, tot mai multe persoane nevaccinate dobândesc protecție - și mă refer la proporții, nu la cifre reale. Lucrurile se vor schimba și vor duce, în mod inevitabil - și nu sunt un predicator al Apocalipsei - dar vor duce, în mod inevitabil, la un colaps al sistemului nostru de sănătate. Nu poate fi altfel. Aceste măsuri nu sunt sustenabile. Nu pot continua pentru o perioadă lungă de timp. Nu vă faceți prea multe griji în legătură cu acest aspect. Eu aș spune: „Păstrați-vă calmul”. Și cu aceasta vă doresc mult succes la protest.

Gândiți-vă la asta: Puterea se găsește în liniște, cum spune o vorbă din bătrâni.

Rămâneți pașnici. Vă mulțumesc tuturor.”
 
 
VIDEO:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews