Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România la plata a 345.000 de euro ca despăgubiri unor victime și urmași ai victimelor Revoluției din 1989, din cauza întârzierii anchetei în aceste cazuri.

Potrivit deciziei, este vorba despre 23 de persoane, fie răniți în timpul evenimentelor din decembrie 1989, fie urmași ai victimelor Revoluției, care au dat statul român în judecată la Curtea de la Strasbourg pentru întârzierile în anchetele privind responsabilii de aceste fapte.

Laboratorul ImunoMedica


Cei 23 au reclamat faptul că autoritățile române nu au efectuat într-un interval rezonabil o anchetă eficientă privind evenimentele din decembrie 1989 din București, Slobozia, Târgoviște și Reșița.

Ei au susținut că a fost încălcat Articolul 2 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului, care prevede că "dreptul fiecărei persoane la viață trebuie protejat prin lege" și că "nimeni nu trebuie privat de viață în mod intenționat".

CEDO a condamnat statul român la plata a câte 15.000 de euro fiecăruia din cei 23 de reclamanți.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.