ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda faptului că se prezintă ca un arbitru al adevărului și garant al unor informații corecte, care-și protejează utilizatorii de „știri false” și de „dezinformări”, Facebook, care se numește acum „Meta,” a recunoscut în instanță că „verificările de fapte” la care sunt supuse informațiile de pe platforma sa - și care adesea îi vizează mai ales pe conservatori - nu reprezintă decât simple exprimări de opinie. Într-un document depus în instanță, Facebook a declarat că „verificările de fapte” ale terților, pe care le folosește pentru a cenzura conținuturi ale utilizatorilor, sunt doar niște opinii și, prin urmare, nu pot fi considerate defăimătoare la adresa autorilor lor, arată InfoWars.

Jurnalistul John Stossel a dat în judecată Facebook după ce „verificatorii de fapte” cu are colaborează Facebook au considerat a fi „false și înșelătoare” informațiile pe care el le postase pe rețeaua de socializare despre schimbările climatice. Iar principalul responsabil de toate acestea este site-ul „Climate Feedback”, unde un grup de fanatici ai schimbărilor climatice scriu ceea ce ei pretind a fi „verificări ale faptelor” prezentate în diferite articole, videoclipuri și știri cu care ei nu sunt de acord.
 
Facebook tocmai a spulberat în instanță pretenția de „verificare a faptelor”
 
În răspunsul său la plângerea de defăimare formulată de Stossel, Facebook susține, la pagina 2, rândul 8 din documentul judiciar, că nu poate fi dat în judecată pentru defăimare (care înseamnă a face afirmații false, ce provoacă prejudicii), deoarece „verificările de fapte” sunt simple exprimări de opinie, nu aserțiuni factuale.
 
Citatul cu pricina din răspunsul dat de Facebook este următorul: „Etichetele în sine nu sunt nici false, nici defăimătoare; dimpotrivă, ele constituie o opinie protejată”.
 
Așadar, în instanță, într-un document juridic, Facebook recunoaște că „verificările de fapte" nu sunt, de fapt, „verificări de fapte”, ci doar niște „exprimări de opinie”.
 
 Prin urmare, Big Tech își „verifică” și blochează sau cenzurează utilizatorii dacă fac afirmații adevărate (sau dacă distribuie statistici oficiale) - totul în baza opiniilor unor propagandiști.