ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Albert Bourla, șeful Pfizer, ia apărarea vaccinului produs de compania americană, susținând că "Salvează vieți omenești, permit redeschiderea economiilor, dar le vindem la prețul unui prânz la restaurant”. Totuși, vaccinul dezvoltat de Pfizer, alături de cel al companiei Moderna, este cel mai scump ser anti-Covid achiziționat de Comisia Europeană pentru campania de vaccinare, informează SmartRadio.

„În țările cu venituri medii, îl vindem la jumătate din preț”, a spus el. „Și în țările cu venituri mici, în Africa, de exemplu, îl distribuim la preț de fabrică...Vaccinurile au o valoarea inestimabilă”, a continuat Bourla.

Vaccinul a costat însă 12 euro, urmând ca, mai apoi, să atingă 15, respectiv, 19,5 euro. Bourla se arată dezamăgit de distribuirea vaccinului în Africa, întrucât acesta trebuie depozitat la temperaturi extrem de scăzute. Astfel, eșecul distribuirii dozelor pe continentul african,  a făcut ca Pfizer să nu beneficieze de succes pe piața bursieră.

CEO-ul a mai condiționat revenirea la viața normală, chiar din toamna aceasta, cu condiția ca toată lumea să fie vaccinată: „această epidemie va deveni ca gripa. Vom fi vaccinați și vom avea o viață normală”.