ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



CFR Infrastructură anunță, într-un comunicat, că în aceste zile caniculare, circulația feroviară se desfășoară în condiții normale de trafic pe cea mai mare partea a rețelei. Singurele intervale de stații unde trenurile circulă la această oră cu viteză redusă, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei, sunt:
 
♦ Regionala CF București
◘ București Nord -Videle
◘ București Nord - Brazi
 
♦ Regionala CF Craiova
◘ Piatra Olt - Cozia
 
♦ Regionala CF Timișoara
◘ Timișoara - Orșova
 
♦ Regionala CF Iași
◘ Nicolina - Buhăiești
 
♦ Regionala CF Brașov
◘ Brașov - Sighișoara
◘ Voșlăbeni - Siculeni
◘ Brașov - Șercaia
 
♦ Regionala CF Constanța
◘ Țăndărei - Slobozia Nouă
 
Pe celelalte tronsoane feroviare, trenurile circulă cu viteză normală, fără restricții de viteză din cauza caniculei!
 
CFR Infrastructură recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte site-urile operatorilor de transport feroviar de călători sau paginile de facebook, pentru informații despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.
 
„Vă reamintim faptul că, până la sfârșitul acestei săptămâni, când sunt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, CFR Infrastructură, managerul rețelei feroviare naționale, va lua măsuri speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță și va aviza permanent operatorilor de transport feroviar intervalul orar când trenurile vor reduce viteza de circulație și pe ce tronsoane, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.”, se spune în comunicat.