ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trenurile de călători circulă cu restricții de viteză și pot ajunge la destinații cu întârzieri, din cauza zăpezii și a temperaturilor scăzute, anunță CFR într-un comunicat oficial.

Cu toate acestea, luni dimineață nu erau trenuri anulate pe nicio magistrală.

În urma avertizărilor meteo de ninsoare, vânt și temperature scăzute, emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele ore, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, fiind posibile modificări sau perturbări în circulația trenurilor.

CFR Călători mai anunță că la nivelul companiei a fost instituit Comandamentul de Iarnă, fiind luate măsuri pentru a preveni eventuale perturbări în circulația feroviară. Astfel, au fost asigurate locomotive Diesel de rezervă, iar materialul rulant a fost pregătit pentru circulație în condiții de iarnă. De asemenea, au fost suplimentate echipele de intervenție și personalul necesar pentru deszăpezire, iar garniturile de tren sunt verificate suplimentar înainte de plecarea la drum.

Călătorii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.

Pasagerii care doresc să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare ninsori, precipitații mixte, depuneri de polei. Astfel, în intervalul 4 ianuarie, ora 18.00 - 5 ianuarie, ora 12.00, aria ninsorilor va fi din nou în extindere și va cuprinse cea mai mare parte a țării.