ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul special John Durham a afirmat vineri, într-un document depus în instanță, că CIA a stabilit că informațiile primite de la avocatul campaniei electorale a lui Clinton, Michael Sussmann, care sugerau că Trump ar fi colaborat cu Rusia, nu sunt „plauzibile din punct de vedere tehnic”, fiind „create de utilizatori”, transmite New York Post.
 
În februarie, Durham a dezvăluit pentru prima dată că în timpul procesului se va dovedi că printre datele „exploatate” pentru a se crea o narațiune despre așa-zisele legături dintre Trump și Rusia au fost și date de pe serverele „unui anumit furnizor de servicii medicale, ale Trump Tower, ale clădirii lui Donald Trump de apartamente din Central Park West și ale Biroului executiv al președintelui Statelor Unite”.
 
Potrivit Conservative Brief, Durham a dezvăluit că investigația sa de până acum a găsit date neautentice „generate de utilizatori” pe dispozitive, adăugând că CIA a declarat că datele care ar fi indicat legături între fostul președinte și anumite bănci rusești „nu sunt plauzibile din punct de vedere tehnic”, „nu trec de un control tehnic”, „se contrazic între ele” și sunt „create de utilizator”, adică de echipa de campanie a lui Clinton.
 
În documentul depus, Durham a răspuns la obiecțiile formulate de apărarea lui Sussmann cu privire la probele care ar putea fi admise în procesul lui Sussmann, care este programat să înceapă luna viitoare. Sussmann este acuzat că a mințit FBI în septembrie 2016 - cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale din 2016 - că nu lucra „pentru niciun client” atunci când a solicitat și a obținut o întâlnire în care a prezentat „probe” prin care dorea să demonstreze existența unui „canal secret de comunicare” între Organizația Trump și Alfa Bank, care are legături cu Kremlinul, când, de fapt, el oferea informații în numele campaniei lui Hillary Clinton și al unui director de companie tehnologică.

Dar Sussmann solicită excluderea probelor privind colectarea acelor date DNS de către acel director, „Executive Tech-1”, identificat ca fiind Rodney Joffe și asociații săi.

În documentul depus vineri, Durham a argumentat că respectiva colectare de date constituie un „context faptic esențial pentru comportamentul incriminat”.

Trump a reacționat la informațiile potrivit cărora Durham a declarat într-un dosar judiciar că avocații campaniei lui Clinton au plătit o companie tehnologică pentru a se „infiltra” în serverele Trump Tower și ale Casei Albe a lui Trump, cu scopul de a construi o „narațiune” care să-l asocieze pe Trump cu Rusia, arată Conservative Brief.

„Se pare că acesta este doar începutul, pentru că, dacă citiți dosarul și înțelegeți cât de cât ce s-a întâmplat - și am spus acest lucru cu mult timp în urmă -, veți vedea că se vor mai întâmpla o mulțime de alte lucruri, care au legătură cu ceea ce, de fapt, este doar o continuare a infracțiunii secolului”, a declarat Trump la Fox News. „Acesta este un eveniment foarte important, nimeni nu a mai văzut așa ceva până acum”.