ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2016, în Cuba, mai mulți diplomații americani s-au plâns de o oboseală severă, amețeală, dar și de pierderea auzului sau a memoriei. Atunci, Casa Albă a impus presupuselor victime tratamente și , în unele cazuri, chiar pensionarea anticipată. Până în 2017, Trump expulzase deja 145 de diplomați cubanezi din SUA ca reacție la atacul energetic petrecut în urmă cu un an, anunță Evenimentul Zilei

Și mai interesant este faptul că, la scurt timp după simptomele dezvoltate de diplomații americani, și 14 oficiali din Canada au experimentat același simptome în Cuba. Administrația de la Havana a contrazis zvonurile și , evident, a numit mișcarea de la Washington ca "eminente politică".

Evenimentele s-au repetat și în 2018 în cazul unor diplomați din China, din cadrul consulatului american din orașul Guangzhou. Aceștia au declarat că au simțit simptome foarte asemănătoare cu cele ale diplomaților americani în 2016. 

Ancheta se desfășoară deja de 4 ani, americanii speră că vor obține un rezultat în timpul administrației Biden. Raportul Academiei Naționale de Științe afirmă astfel: „Chiar dacă nu suntem în măsură să evaluăm sau să comentăm cum au apărut astfel de cazuri, posibilitatea ca ele să fi fost cauzate de o sursă de energie direcționată de radiație RF pulsată reprezintă un scenariu care provoacă serioase semne de îngrijorare”

În spatele acțiunilor energetice, după spusele specialiștilor, ar putea sta Rusia care este expertă în radiofrecvențe energetice. De asemenea, în timpul Războiului Rece, Casa Albă s-a temut că Moscova ar putea transforma radiațiile cu microunde într-o armă disimulată care ar putea produce un impact neuronal, mai amintește Evenimentul Zilei. În această direcție, este cunoscut cazul lui Marc Polymeropoulus, fost director de operațiuni pentru Europa și Centrul de Misiune Eurasiatică, care a suferit de migrene teribile și a fost nevoit să se pensioneze la 50 de ani.

Dr.Douglas H. Smith, directorul Centrului Universității din Pensylvania susține că simptomele pe care diplomații le-au simțit în Havana se datorează microundelor care au cauzat răni extinse ale rețelelor neuronale.