ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit celui mai recent sondaj (Eurobarometru), pe durata pandemiei de coronavirus, încrederea românilor în UE s-a prăbușit. Doar 46% dintre români mai cred azi că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană, relatează Ziarul Unirea.

Potrivit sondajului, în 2015, 68% dintre români spuneau că apartenența la UE este un lucru bun, media UE fiind atunci de 54%. Acum, procentul a scăzut la 46% în cazul românilor, dar media europeană a urcat la 62%.


Încrederea românilor în UE s-a prăbușit practic odată cu debutul pandemiei, când Bruxelles-ul a impus reguli de călătorie condiționate de vaccin. 

Sondajul mai arată că, în 2020, românii încă se aflau în media europeană când erau întrebați dacă apartenența la UE este un lucru bun (55% România, 59% media europeană). Numai că de atunci încrederea în UE a continuat să crească în Europa și să scadă în România.
 
De remarcat este faptul că, la grupa 15 – 24 de ani,  imaginea UE este pozitivă doar în proporție de 55%.

Ion Cristoiu a vorbit pe aceeași temă în jurnalul său video: