ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CINE DĂ MAI MULT? este a 113-a carte a lui Grid Modorcea. Are ca subtitlu „Licitații de artă în România și America”. Face parte din ciclul inspirat din experiența sa americană. 

Artiștii plastici, colecționarii și iubitorii de artă din România, au acum acest dar de preț, o serie de cărți (în română și engleză) despre arta americană și arta lumii, precum „Fine Art in America”,  „Brancusi in America”, „Inocentopia”, „Artiști români la New York”, „Spiritul Critic”,  „Experimente în arta lumii”, „Cine dă mai mult?”, cărți scrise în America, dar cu fața spre arta plastică românească.

CINE DĂ MAI MULT? este un rezultat al experiențelor de circa 20 ani trăite de autor la cele mai mari case de licitații de artă din America și din lume, Christie’s și Sotheby’s, pe care le pune în contrast cu realitatea licitațiilor din România, în special cu experiența avută la Casa de licitații Artmark. 

Casele de licitații sunt oglinda unei țări, ne spune autorul, sunt ca un seismograf al realității, ele au ajuns să conteze enorm în stabilirea ierarhiei valorilor. Ele influențează puternic mișcarea artistică, sunt un ferment pentru creație și pentru viața galeriilor și a târgurilor de artă. Întrebarea „Who give more?” a devenit piramida artei, scara fără capăt pe care o urcă licitatorii.  Privită din perspectiva licitațiilor, istoria artei ne apare într-o lumină nouă, neașteptată, cu rezultate incredibile în panul receptării estetice.

Este o carte unică în peisajul criticii românești de artă.

(redacția Editurii Scriitorilor)