ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis este autorul închiderii bisericilor din primăvara anului 2020, primul an din istorie în care creștinii, indiferent de confesiune, nu au mai putut sărbători Paștile în biserică sau măcar în aer liber. Participarea la cea mai mare sărbătoare a creștinătății a fost îngrădită de Guvernul PNL, la ordinul președintelui, a recunoscut ex-premierul și fostul șef al liberalilor, Ludovic Orban, admițând totodată calitatea neconstituțională a lui Iohannis de șef al guvernului.

„Până la urmă, Guvernul a luat decizia, dar gândiți-vă în ce context. A văzut toată țara, când a venit președintele în ședința de guvern și a anunțat măsurile restrictive.  Nu le-a cerut președintele Iohannis, el le-a anunțat, în ședința de guvern.

După ce președintele a anunțat măsurile respective, ce mai putea să facă guvernul? Putea să nu ia măsurile respective?

Asta nu e un secret și nu e o noutate. Toată lumea știe că președintele a fost special la ședință. Special a venit la ședința de guvern și a fost cel care a anunțat aceste măsuri.

Dacă îți vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi.

Măsurile au generat absența de la vot a foarte mulți simpatizanți PNL. Oamenii au fost șocați, și de interzicerea pelerinajelor. Au fost luate în contextul parteneriatului. Ele au influențat în mod negativ scorul PNL.

Ce să răspundă președintele? Președintele trebuie să răspundă pentru ceea ce face și, mai ales, pentru ceea ce nu face”, a explicat Ludovic Orban la Realitatea Plus, potrivit Știri pe Surse

Șeful guvernului din primăvara anului 2020 își recunoaște complicitatea la măsura totalitară dictată de Iohannis, precum și concubinajul politic cu președintele apolitic prin Constituție: „până la urmă, Guvernul a luat decizia”, admite Orban. Problema e că vinovăția aparține făptuitorului în primul rând, și abia apoi instigatorului. Se pune întrebarea și de ce Ludovic Orban n-a făcut această dezvăluire mai devreme, măcar în toamna anului 2020, după ce a fost înlocuit la guvern de Florin Cîțu, impus de același Klaus Iohannis. Răspunsul e foarte simplu: Orban a continuat să fie complice acelorași cârdășii politice, în care partidul lui se făcea în mod ilegal partener al președintelui, la fel cum justiția a fost silită să se facă partenera procurorilor numiți de președinte. Abia în clipa în care Ludovic Orban a fost măturat de Klaus Iohannis prin Florin Cîțu de la șefia PNL, s-a trezit conștiința adormită în fostul premier să deschidă gura împotriva președintelui, dar nu de dragul bisericii oprimate de amândoi în cârdășie, ci pentru a profita de criza în care a căzut guvernul Cîțu, demis la moțiunea de cenzură de marți.  

Două lucruri a făcut politicianul Orban în ultima vreme: în campania dinaintea congresului PNL a susținut oportunistic (crezând că-l va învinge astfel pe sexo-marxistul Iohannis) orientarea partidului către valorile tradiționale ale neamului românesc, dintre care prima este creștinismul, iar după pierderea alegerilor de la vârful PNL, a spus că „din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat”. Dar în martie-aprilie 2020, recunoaște chiar Orban, „guvernul era într-o relație de parteneriat” cu președintele, care a anunțat măsuri precum închiderea bisericilor de Paști, astfel încât „până la urmă, Guvernul a luat decizia”, în virtutea „parteneriatului”. Deci, fostul prim-ministru a fost partener, părtaș, complice la această fărădelege pe care, în octombrie 2021, o recunoaște cu seninătate, nefăcând altceva decât să se auto-denunțe la pachet cu denunțul îndreptat împotriva lui Iohannis. Cine are urechi de auzit, să audă!