ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrea referitoare la inițiativa de monitorizare guvernamentală a presei, pentru combaterea propagandei ruse și a știrilor false, a încins spiritele în mass media și în politică, scrie Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse. Guvernul a anunțat că activitatea de monitorizare ar fi „independentă” de funcționarea și structurile Guvernului. Tot Guvernul a făcut trimitere la un ONG care ar fi avut ideea - Global Focus Center, o organizație de concepție snspa-istă, ca să nu zicem securistă, care are chiar acum în derulare un „proiect” cu finanțator principal Ministerul de Externe al României.

Știrea inițială informa că un „grup de lucru” creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) al lui Raed Arafat, la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, ca ActiveWatch a lui Mircea Toma, totodată membru CNA, pregătește o „platformă informatică”, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi "fake news”, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina. Mai corect sub pretextul...

În realitate este vorba de CENZURĂ. Practic, securiștilor care se voiau anonimi din Grupul Covizilor Guvernamentali, li se găsește un nou „job”, sub o altă pălărie, din ce în ce mai mare.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinațiile de cuvinte care vor aprinde becuri roșii de posibilă dezinformare și propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de "corupție” ori "incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum "mizerie” sau "furtișag”, amintește sursa citată.

De pe site-ul ONG-ului scos la înaintare nu apar prea multe detalii despre identitatea presupușilor experți și ce anume îi recomandă. În schimb, la o căutare rapidă, se poate constata că Global Focus Center este condus de un director: Oana Popescu Zamfir. Aceasta a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, în perioada Guvernului Cioloș. În 2019, Oana Popescu Zamfir, membră la acea vreme a PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, s-a aflat pentru o scurtă vreme pe lista de candidați a Alianței USR PLUS la alegerile parlamentare, poziție din care s-a retras, mai scrie ȘPS.

În realitate, ceea ce constatăm este că proiectul nu este deloc diferit de sistemul de control și cenzură al lui Putin, Roskomnadzor, care a interzis sau/și închis deja mai multe site-uri, publicații și posturi de radio independente din Rusia, pe altele obligându-le să afișeze mesaje de „deconspirare” pentru conținut „anti-statal” și „fake-news”. Toate asezonate cu spectrul închisorii pentru 15 ani dacă critici mărețele realizări ale lui Putin și Armatei Ruse în Ucraina. Schimbați Putin cu Ciucă și Iohannis și ajungeți la proiectul „independent” al lui Arafat.

De asemenea, mai constatăm că Miliția Internetului în curs de coacere pe meterezele foștilor dezinformatori Covid este embrionul marelui Minister al Adevărului conceput prin Hotărâre de Guvern sub cel mai prost prim-ministru al României, recte Florin Cîțu, și care se află chiar acum în dezbateri pe Comisii la Senat, sub titulatura pompoasă de „Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr.504/2002, privind modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia precum și pentru modificarea Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune”.

Adică, dacă îl veți citi, de creare „în regim de urgență” a unui Minister al Adevărului de tip putinist, la care ia parte și CNA și care va afecta toate site-urile din România, după modelul Roskomnadzorului, așa cum am avertizat deja în articolul ALERTĂ MEDIA: CNA vrea să-și întindă tentaculele și pe internet pentru a cenzura presa liberă și libertatea de exprimare a oricărui cetățean român.

CNADZORUL stă pe vine. Proiectul de tip bolșevic, adoptat deja de camera Deputaților, se află pe ultima sută de metri.

Până acum, o singură Comisie - una dintre cele mai importante, după părerea noastră, cea de Comunicații și Tehnologia Informației - a dat aviz NEGATIV proiectului înființării Ministerului Adevărului arafatian-cîțan.

Acum vom vedea dacă senatorii români servesc poporul și așa zisa democrație pe care o trăim sau sunt doar marionetele sistemului securist care vrea reinstaurarea cenzurii comuniste în România.

Cât despre Arafat, ActiveNews a spus (aproape) totul, aici: Doctorul Raed Arafat și Sindromul de Flatulență al Istoriei

Document: