ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) face verificări cu privire la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis la adresa autonomiei Ținutului Secuiesc, după ce Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” a depus o cerere în acest sens. Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a spus, pentru Mediafax, că aceasta este singura plângere înregistrată până la ora transmiterii acestei știri cu privire la afirmațiile șefului statului.

„Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare. Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară", potrivit sesizării transmisă de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” la CNCD, notează sursa citată. 
 
Iohannis a acuzat PSD că „se luptă în birurile secrete din Parlament să dea Ardealul ungurilor”. „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”, a declarat miercuri Iohannis.

Amintim că senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Senatul s-a întrunit în ședință de urgență, având doar acest proiect pe ordinea de zi.